UTSJOEN KUNTA
PL 41
99981 UTSJOKI
Puhelin 040-188 6111
Fax 016-677 339
Kunnanvirasto ja puhelinvaihde avoinna 9.00 - 15.00
Utsjoen kunta
 

Utsjoen saamelaislukio

Utsjoen saamelaislukio on EU:n pohjoisin lukio ja samalla pohjoisin toisen asteen oppilaitos. Lukio on toiminut kunnassa yli kolmekymmentä vuotta. Saamelaislukio tarjoaa valtakunnallisten opetussuunnitelmien mukaiset pakolliset ja syventävät kurssit, soveltavien kurssien valikoimaan on keväällä 2012 lisätty saamelaisuuteen ja pohjoisuuteen erikoistuneita kursseja. Saamen kielestä on valittavissa joko äidinkielen tai lyhyen vieraan kielen oppimäärä; myös muissa aineissa voi olla mahdollista seurata saamenkielistä opetusta. Lukio on sekä päivä- että aikuislukio ja siellä saa suorittaa myös kaksoistutkinnon.

 

Saamelaislukion vahvuuksia on pieni opiskelijamäärä ja siitä seuraava tuttuuden ilmapiiri, joka mahdollistaa opiskelijoiden yksilöllisen huomioon ottamisen. Kaksikielisyys ja monikulttuurisuus ovat koulun arkipäivää.


Lukion yhteydessä on hiljattain kunnostettu opiskelija-asuntola, jossa asuminen on maksutonta. Koulukeskuksessa sijaitsevat myös kunnan kirjasto, kuntosali, liikuntasali ja uimahalli; koulun ympärillä aukeava erämaa tarjoaa erinomaiset retkeilymahdollisuudet kaikkina vuodenaikoina.


Utsjoen saamelaislukio on ylpeä historiastaan, ylpeä opiskelijoistaan ja hyvästä työskentelyilmapiiristä. Toivotamme tervetulleiksi opiskelijat myös muualta Suomesta, koko saamelaisalueelta ja Pohjois-Norjasta Suomen ainoan saamelaisenemmistöisen kunnan lukioon.

 

Utsjoen saamelaislukio
Utsjoentie 48 A
99980 Utsjoki
Puhelin: 040-1810251

Sähköpostit: etunimi.sukunimi(a)edu.utsjoki.fi


Saamelaislukion rehtori
Hanna Helander
Puhelin: 040-1810296

Apulaisjohtaja
Tarja Halonen
Puhelin: 040-504 4547

 

 

Suomen pohjoisimman lukion, Utsjoen Saamelaislukion
taustalla näkyy Norjan tuntureita.

 


 

Utsjoen saamelaislukio Peda.net sivustolla