UTSJOEN KUNTA
PL 41
99981 UTSJOKI
Puhelin 040-188 6111
Fax 016-677 339
Kunnanvirasto ja puhelinvaihde avoinna 9.00 - 15.00
Utsjoen kunta
 

Päivähoitoon hakeminen

 

Jokaisella lapsella on oikeus varhaiskasvatukseen. Valintaoikeuden piirissä lapsi on äitiysrahakauden päättymisestä sen vuoden heinäkuun viimeiseen päivään saakka, jona lapsi siirtyy oppivelvollisena kouluun. Huoltajat voivat hakea lapselleen päiväkotipaikkaa siitä asti kun äitiysloma päättyy siihen asti kunnes lapsi aloittaa koulun. Esikoulu alkaa 6-vuotiaana ja se järjestetään Utsjoen kunnassa koulutoimen alaisena. Esikoululaisilla on oikeus koulun jälkeen päivähoitoon. Hoitopaikat ovat voimassa niin kauan kunnes huoltajat irtisanovat paikan tai lapsi aloittaa oppivelvollisena koulun. Hoitopaikkaan tai maksuun haetaan kirjallisesti muutosta mikäli hoidontarve tai perheen tulot muuttuvat. Varhaiskasvatusjohtaja myöntää päivähoitopaikan ja tekee maksupäätökset.

Huoltajat hakevat päivähoitopaikkaa hakulomakkeella, joka löytyy päivähoitopaikoista ja kunnan sivuilta. Hakemuksen mukana tulee toimittaa tulotiedot perheen bruttotuloista tositteineen. Mikäli tulotietoja ei toimiteta määrittyy maksu korkeimman maksuluokan mukaan. Hakemuksen ja tarvittavat todistukset voi tuoda päiväkotiin tai lähettää osoitteeseen:

Varhaiskasvatusjohtaja Tea Raudasoja
Utsjoen kunta
PL 41
99981 Utsjoki

Päivähoitoon otetaan ympäri vuoden. Päiväkotipaikan järjestämme kahdessa viikossa, jos vanhempi hakee päiväkotipaikan työn takia. Jos päiväkotipaikkaa haetaan joistakin muista syistä, niin kunta järjestää paikan lapselle 4 kuukauden sisällä. Jos työtön saa työtä, niin hänen lastensa päiväkotipaikkaa pitää laajentaa samalla tarpeen mukaan.

Olisi suositeltavaa tiedottaa päiväkodille 2 viikkoa aikaisemmin hoitopaikan irtisanomisesta. Irtisanominen on voimassa seuraavana kalenteripäivänä irtisanomisesta. Hoitomaksuna maksetaan päivähoidosta varatut hoitopäivät.