Kirjasto

Utsjoen kirjasto on kaikille avoin ja kirjaston käyttö maksutonta. Pääkirjastomme Pedar Jalvi -kirjasto sijaitsee Utsjoen kirkonkylällä vanhan koulukeskuksen yhteydessä ja Utsjoen kirjastoauto ajaa joka toinen viikko muut kylät Nuorgamista Karigasniemelle ja takaisin. Utsjoen kirjasto kuuluu Lapin kirjasto -kimppaan ja siten koko Lapin kirjaston kokoelma on käytettävissä ja varattavissa Utsjoen kirjaston kautta. Tervetuloa viihtymään kirjastoon!

Ajankohtaista

Tervetuloa kirjastoon!

Lapin kirjasto tarjoaa käyttöösi maksutta ajanmukaisia aineistokokoelmia, verkkoaineistoa, tietopalvelua, asiakastyöasemia ja kirjastotiloja.  Voit tehdä aineistosta varauksia ja hankintaehdotuksia. Aineistoa välitetään myös muista kirjastoista kaukolainaksi. Kirjastoja palveluineen voivat käyttää kaikki, jotka noudattavat käyttösääntöjä. Lainaamiseen ja joidenkin muiden palveluiden käyttämiseen tarvitset kirjastokortin. Kirjastojen henkilökunta vastaa mielellään kirjaston toimintaan liittyviin kysymyksiisi. Tältä sivulta löydät tietoa kirjastosta ja sen tarjoamista palveluista. Kirjastossa voit esimerkiksi lainata laulun- ja soitonopetuksen videokursseja, elokuvia sekä käydä lukemassa kirjoja ja lehtiä.

Verkkokirjasto toimii osoitteessa www.lapinkirjasto.finna.fi, jossa sinulla on käytössäsi koko Lapin kirjaston yhteinen aineistotietokanta.

Lapin kirjasto

Lapin kirjastoon kuuluvat Enontekiön, Inarin, Kemijärven, Kemin, Keminmaan, Kittilän, Kolarin, Muonion, Posion, Ranuan, Rovaniemen, Sallan, Simon, Sompion (Sodankylä, Pelkosenniemi ja Savukoski), Tervolan, Tornion, Tornionlaakson (Ylitornio ja Pello) ja Utsjoen kirjastot sekä joukko museoiden ja oppilaitosten kirjastoja.

Yhteystiedot

Pedar Jalvi kirjasto / Utsjoen kunnankirjasto
Utsjoentie 48 A, 99980 UTSJOKI
Sähköposti: kirjasto@utsjoki.fi

Kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja
+358 40 181 0260

Lainaus
+358 40 181 0261

Avoinna

Utsjoen kunnankirjasto on avoinna 1.9.-31.5.

Maanantai 13-19
Tiistai 13-19
Keskiviikko 13-19
Torstai 13-19
Perjantai 10-16

Arkipyhien aattona 9-15

Kesäaikana 1.6.-31.8.

Maanantai 13-18
Tiistai 13-18
Keskiviikko 13-18
Torstai 13-18
Perjantai 10-15

Arkipyhien aattona 9-14