Kirjasto

Utsjoen kirjasto on kaikille avoin ja kirjaston käyttö maksutonta. Pääkirjastomme Pedar Jalvi -kirjasto sijaitsee Utsjoen kirkonkylällä vanhan koulukeskuksen yhteydessä ja Utsjoen kirjastoauto ajaa joka toinen viikko muut kylät Nuorgamista Karigasniemelle ja takaisin. Utsjoen kirjasto kuuluu Lapin kirjasto -kimppaan ja siten koko Lapin kirjaston kokoelma on käytettävissä ja varattavissa Utsjoen kirjaston kautta. Tervetuloa viihtymään kirjastoon!

Ajankohtaista

Käytettävissä Kersti Juvan kirjastotapahtuman markkinointiin

Suomentaja Kersti Juva. Kuva: Suomen Yrityskuvaus/Markku Heikkilä

 • Suomentaja Kersti Juva esittäytyy pääkirjastossa ensi perjantaina 17.1. klo 18!

  Suomentaja Kersti Juva vierailee Utsjoella ja on tavattavissa yleisötilaisuudessa perjantaina 17.1.2020 kello 18 alkaen Pedar Jalvi -kirjastossa!

  Kersti Juva kertoo ja keskustelee yleisön kanssa suomentamisesta, kirjallisuuudesta ja niiden merkityksistä. Millaista on asettua jopa vuosiksi saman kirjailijan maailmaan ja kääntää sitä toiselle kielelle? Miten eri suomennostyöt eroavat toisistaan? Millaista tukea suomentamiseen saa? Ja mitä vielä on suomentamatta?

  Tapahtuma on Suomentajat lukijoiden luo -hankkeen ja sen rahoittajan Koneen Säätiön mahdollistama. Sosiaalisessa mediassa pyydämme käyttämään aihetunnisteita #suomentajat #lukijoidenluo #koneensäätiö #rohkeatekijä

  ****************************************************************************

  Kersti Juva on Suomen huomattavimpia ja tuotteliaimpia englanninkielisen kirjallisuuden kääntäjiä. Juva on saanut valtion kääntäjäpalkinnon 1976, 1986 ja 1998, WSOY:n palkinnon 1997, kirjallisuuden Suomi-palkinnon 1998, Agricola-palkinnon 1999 ja Suomen Kulttuurirahaston palkinnon 2006. Hän on opettanut suomentamista useina vuosina Helsingin, Tampereen ja Joensuun yliopistoissa, Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton mestarikursseilla ja Oriveden Opistolla sekä Rodoksella. Vuonna 2008 Taiteen keskustoimikunta nimitti Kersti Juvan viisivuotiseen taiteilijaprofessorin virkaan. Vuonna 2014 hänet vihittiin Itä-Suomen yliopistossa filosofian kunniatohtoriksi. Syksyllä 2019 ilmestyi Juvan kirjoittama, suomen kieltä englannin kautta peilaava teos Löytöretki suomeen.

Tervetuloa kirjastoon!

Lapin kirjasto tarjoaa käyttöösi maksutta ajanmukaisia aineistokokoelmia, verkkoaineistoa, tietopalvelua, asiakastyöasemia ja kirjastotiloja.  Voit tehdä aineistosta varauksia ja hankintaehdotuksia. Aineistoa välitetään myös muista kirjastoista kaukolainaksi. Kirjastoja palveluineen voivat käyttää kaikki, jotka noudattavat käyttösääntöjä. Lainaamiseen ja joidenkin muiden palveluiden käyttämiseen tarvitset kirjastokortin. Kirjastojen henkilökunta vastaa mielellään kirjaston toimintaan liittyviin kysymyksiisi. Tältä sivulta löydät tietoa kirjastosta ja sen tarjoamista palveluista. Kirjastossa voit esimerkiksi lainata laulun- ja soitonopetuksen videokursseja, elokuvia sekä käydä lukemassa kirjoja ja lehtiä.

Verkkokirjasto toimii osoitteessa www.lapinkirjasto.finna.fi, jossa sinulla on käytössäsi koko Lapin kirjaston yhteinen aineistotietokanta.

Lapin kirjasto

Lapin kirjastoon kuuluvat Enontekiön, Inarin, Kemijärven, Kemin, Keminmaan, Kittilän, Kolarin, Muonion, Posion, Ranuan, Rovaniemen, Sallan, Simon, Sompion (Sodankylä, Pelkosenniemi ja Savukoski), Tervolan, Tornion, Tornionlaakson (Ylitornio ja Pello) ja Utsjoen kirjastot sekä joukko museoiden ja oppilaitosten kirjastoja.

Yhteystiedot

Pedar Jalvi kirjasto / Utsjoen kunnankirjasto
Utsjoentie 48 A, 99980 UTSJOKI
Sähköposti: kirjasto@utsjoki.fi

Kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja
+358 40 181 0260

Lainaus
+358 40 181 0261

Avoinna

Utsjoen kunnankirjasto on avoinna 1.9.-31.5.

Maanantai 13-19
Tiistai 13-19
Keskiviikko 13-19
Torstai 13-19
Perjantai 10-16

Arkipyhien aattona 9-15

Kesäaikana 1.6.-31.8.

Maanantai 13-18
Tiistai 13-18
Keskiviikko 13-18
Torstai 13-18
Perjantai 10-15

Arkipyhien aattona 9-14