Nuoret

Tältä sivulta löydät nuorisotoimeen liittyviä asioita sekä tietoa nuorisotilojen aukioloajoista.

Nuorisotoimi

Nuorisotyö on ennaltaehkäisevää sosiaalityötä, jonka tavoitteena on edistää nuorten osallisuutta, yhdenvertaisuutta ja vaikutusmahdollisuuksia.

Nuorisotoimi tarjoaa ohjattua toimintaa utsjokelaisille nuorille jokaisella kylällä, molemmilla kunnassa puhutuilla kielillä. Nuorisotoimi tekee yhteistyötä eri järjestöjen kanssa.

Kunnan nuorisotyö toimii nuorisovaltuuston tukena.

Toiminnalla edistetään nuorten hyvinvointia ja omaa aktiivisuutta. Nuorisotoimi kannustaa nuoria päihteettömään elämäntapaan nyt ja aikuisuudessa.

Karigasniemi/kylätalo Saivu

Keskiviikkoisin klo 18 – 20

Nuorgam/nuorisotila Nuorgamin koulun yläkerrassa

Torstaisin klo 18 – 20

Utsjoki/ Putgi

Tiistaisin klo 18 – 20
Perjantaisin klo 18 – 22
Lauantaisin klo 18-20

nuorisotila putgi

PutGi sijaitsee Utsjokisuun koulun vieressä, Ailigastalon ja musiikkikeskuksen pihapiirissä, vuokratalon alakerrassa.

Nuorisotila PutGi tarjoaa mahdollisuuden nähdä kavereita, kahvistella, pelata erilaisia pelejä (biljardi, pöytäfutis, corona, kymmenittäin lautapelejä sekä PS4 ja Xbox One -pelikonsolit), tehdä ruokaa sekä viettää aikaa turvallisessa ympäristössä nuorten parissa työskentelevän aikuisen seurassa.

PutGi ei ole avoinna koulujen lomien aikaan, ellei toisin ilmoiteta.

ETSIVÄ NUORISOTYÖ

Etsivä nuorisotyö auttaa nuorta alle 29-vuotiasta henkilöä antamalla valmiuksia koulutukseen ja työelämään tarttumiseen.

Etsivä nuorisotyö Utsjoen kunnassa

Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka tavoitteena on tavoittaa koko Utsjoen kunnan alueella alle 29-vuotiaita nuoria, joilla ei ole jatkokoulutus-tai työpaikkaa ja joilla on mahdollisesti keskeytynyt asepalvelus tai opinnot. Nuoren kanssa mietitään yhdessä, mikä olisi hänen oma juttunsa, jota haluaisi tehdä.

Etsivä nuorisotyö tarjoaa nuorelle varhaista tukea sekä vahvistaa nuoren valmiuksia päästä elämässä eteenpäin. Etsivä nuorisotyö etsii nuoren kanssa ratkaisuja nuoren pulmiin ja kysymyksiin sekä tukee nuorta hakeutumaan niihin palveluihin, joita hän tarvitsee ja haluaa. Etsivä nuorisotyö on luottamuksellista ja nuorelle vapaaehtoista.

Toiminta lähtee käyntiin ohjaajan ja nuoren kahdenkeskisillä tapaamisilla. Yhteyttä voi ottaa nuori, huoltaja tai koulu. Nuori tutustuu ohjaajaan ja ohjaaja nuoreen, jonka tuloksena saadaan hahmoteltua yhdessä ajatusta nuoren tulevaisuudesta, olipa se sitten opiskeluun haku, oppisopimus tai työnteko. Mahdollisuuksia on monia. Kun on hahmoteltu, mikä mahdollisesti kiinnostaa, lähdetään tutkimaan asiaa enemmän.

Ohjaaja auttaa nuorta selvittämään erilaisia käytännön asioita. Kun nuori on haluamassaan paikassa, häneen pidetään yhteyttä ja kysellään kuulumisia.

Ota rohkeasti yhteyttä ja otetaan yhdessä mahdollisuuksista selvää.

Yhteystiedot

Nuorisotyöstä vastaa vapaa-aikasihteeri
0400 319 852
Luossa 1 A
99980 Utsjoki

Nuorisotyöntekijä
Aleksi Ahlakorpi
+358 (0)40 841 7280
aleksi.ahlakorpi@edu.utsjoki.fi

Etsivä Nuorisotyö
Minna Syrjäpalo-Lindfors
040 667 2291
minna.syrjapalo-lindfors@edu.utsjoki.fi