Koronapandemian ajankohtaiset suositukset ja rajoitukset Utsjoella

Päivitetty 8.4.2021.

Olemme koonneet tälle sivulle Utsjoen kunnassa tällä hetkellä voimassa olevat rajoitukset, suositukset sekä yleisohjeet koronapandemian torjumiseksi.

Utsjoen koronatilanne on pysynyt rauhallisena, ja kunnassa on todettu tartunta viimeksi joulukuussa. Rajoitukset ja suositukset ovat käytössä ennakoivina toimenpiteinä.

Kokoontumisrajoitus

Utsjoella on voimassa kuuden (6) hengen kokoontumisrajoitus 11.4. saakka sekä 20 henkilön kokoontumisrajoitus 12.4.–11.5. Lapin aluehallintovirasto kieltää tänä aikana kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä.

Aluehallintoviraston nettisivuilta näkee, millaisia yleisötilaisuuksia ja kokoontumisia määräys koskee. Määräys ei koske esimerkiksi lasten ja nuorten harrastustoimintaa tai sosiaali- ja terveydenhuollon kuntouttavaa ryhmätoimintaa. Määräys koskee muun muassa konsertteja, teatteri- ja elokuvateatterinäytöksiä, avoimia koulutuksia ja seminaareja sekä urheilutapahtumia, joissa on yleisöä.

Jos pohdit, koskeeko määräys järjestämääsi toimintaa, voit ottaa yhteyttä AVI:n koronainfoon.

Rajojen koronatestaukset

Lapin aluehallintovirasto määrää, että jokainen maahantulija on ohjattava terveystarkastukseen Lapin rajanylityspaikoilla 30.4. saakka.

Utsjoen kunta tiedottaa terveystarkastusten käytännön toteutuksesta rajanylityspaikoilla.

Muut suositukset ja ohjeet

Lisäksi Utsjoen kunta suosittelee:

  • myös yli 20 hengen yksityistilaisuuksien sekä kokoontumisten välttämistä 11.5. saakka.
  • laajasti etätyötä työpaikkoihin, joissa se on mahdollista.
  • kasvomaskin käyttöä kaikille yli 12-vuotiaille sisätiloissa, kun turvavälien pitäminen ei ole mahdollista. Kasvomaskia suositellaan käytettävän muun muassa yläkouluissa ja lukiossa, kaupoissa, ravintoloissa sekä joukkoliikenteessä.
  • , ettei sairaanhoitopiirin rajojen ylittäviä urheilu- ja liikuntatapahtumia järjestetä 24.4. saakka.

Kunta muistuttaa myös seuraavista yleisohjeista:

Löydät lisää tietoa alueellisesta koronavirustilanteesta sekä Utsjoen koronatestauksista ja -rokotuksista kunnan koronasivustolta.


Muita uutisia