Utsjoella todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa, kaikki neljä tapausta rajoittuvat vuodeosastolle

Tartuntojen alkulähde ei ole vielä selvillä.

Utsjoen kunnassa on todettu perjantaiaamuun 21.8. mennessä kaksi uutta koronavirustartuntaa. Positiiviset virusnäytteet todettiin Utsjoen vuodeosaston potilaalla ja työntekijällä.

Potilas on ollut eristyksissä siitä lähtien, kun vuodeosaston ensimmäinen tartunta todettiin maanantaina 17.8. Myöskään työntekijä ei ole ollut töissä arvioituna tartuttamisaikana.

Utsjoella on todettu tähän mennessä kaikkiaan neljä koronavirustapausta. Kaikki todetut tartunnat rajoittuvat vuodeosastolle. Ensimmäiset tartunnat todettiin vuodeosaston kahdella potilaalla maanantaina 17.8. ja tiistaina 18.8.

Tartunnoille on altistunut arviolta vajaa 20 henkilöä pääasiassa Utsjoen terveyskeskuksen tiloissa. Utsjoen tartuntaketjuun liittyy kuitenkin kaikkiaan kuusi tapausta, joista neljä on todettu Utsjoella ja kaksi kunnan ulkopuolella.

Tartuntojen alkulähde ei ole vielä selvillä. Utsjoen kunta jatkaa virukselle mahdollisesti altistuneiden jäljittämistä, heidän testaamistaan ja päättää tarpeellisista karanteenitoimista. Altistuneet kartoitetaan systemaattisesti ja jokaiselle altistuneelle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Koronatartuntojen vaikutuksista kunnan terveyspalveluihin voit lukea täältä.

Lisätiedot:

Heidi Eriksen
Vastaava lääkäri
Puh. 040 1810284

Vuokko Tieva-Niittyvuopio
Kunnanjohtaja
Puh. 0400 933 754

Jos epäilet itselläsi tai lähipiirissäsi koronavirusinfektiota, ota yhteyttä Utsjoen terveyskeskukseen päästäksesi koronavirustestaukseen (arkisin klo 8-16 040 1810285, viikonloppuisin, iltaisin ja arkipyhien aikana 040 1810281).

Koronavirustaudille tyypillisiä oireita ovat muun muassa kuume, yskä, päänsärky, pahoinvointi, ripuli, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus sekä haju- ja makuaistin menetys. Lapsilla oireet voivat olla lieviä ja lyhytkestoisia. Koronavirustaudin oireita ei voi erottaa muiden virustaudin oireista muuten kuin koronavirustestillä.

Lisää tietoa koronavirustilanteesta löydät muun muassa Utsjoen kunnan, Lapin sairaanhoitopiirin ja THL:n verkkosivuilta.


Muita uutisia