Nuorisotyöseteli

Utsjoen kunta tukee nuorten työllistymistä myös vuonna 2021. Kunta myöntää nuorisotyösetelin kaikille 2002–2006 syntyneille, Utsjoella kirjoilla oleville koululaisille ja opiskelijoille.

nuorisotyöseteli 2021

Nuorisotyösetelin arvo on 330 euroa ja setelin haku tapahtuu hakulomakkeella. Voit ladata lomakkeen itse omalle koneellesi tai hakea sen kunnantalon keskustoimistosta tai yhteispalvelusta. Nuori voi saada yhden setelin vuoden 2021 aikana, eikä sitä voi siirtää muille.

Nuorisotyöseteli on voimassa vuoden 2021 loppuun. Setelihakemukset kuluvalle vuodelle tulee toimittaa viimeistään 1.10.2021 mennessä.

Hakemukset palautetaan joko postitse:

Utsjoen kunta
Elinkeinotoimi, nuorisotyöseteli
99980 Utsjoki

tai sähköpostitse (viestin otsikoksi “nuorisotyöseteli”):

eeva-maarit.aikio@utsjoki.fi

Nuorisotyöseteliä hakevalla nuorella on oltava lomaketta täyttäessään jo tieto tulevasta työpaikastaan eli lomaketta ei voi palauttaa ilman työpaikan tarjoavan työnantajan tietoja.

Työpaikka voi olla yhdistyksessä, yrityksessä, Utsjoen kunnassa tai kodin ulkopuolisessa kotitaloudessa (ei siis oma koti tai lähisukulainen). Työpaikka voi olla myös perheyrityksessä pois lukien perheen kotityöt. Työpaikan tulee sijaita Utsjoen kunnan alueella.

Työsuhteen on kestettävä vähintään kolme viikkoa (30 h/vko) ja palkan tulee määräytyä alan työehtosopimuksen mukaan. Palkka sisältää lomakorvauksen. Työnantajalle tulee nuoren työntekijän palkkaamisesta myös omia kustannuksia (tuen määrän ylittävä osa palkasta ja palkan sivukulut).

Myönnetty nuorisotyöseteli postitetaan hakuajan jälkeen hakijoille ja nuori työntekijä luovuttaa setelin työnantajalle viimeistään työsuhteen alkaessa. Nuorisotyöseteliä vastaava summa maksetaan työnantajille jälkikäteen laskua vastaan.

Nuori, toimi näin:

 • Sinun tulee olla 2002–2006 syntynyt, Utsjoen kunnassa kirjoilla oleva koululainen tai opiskelija.
 • Etsi työpaikka itsellesi ja kerro, että sinulla on mahdollisuus saada nuorisotyöseteli Utsjoen kunnalta.
 • Löydettyäsi työpaikan tee nuorisotyösetelihakemus Utsjoen kuntaan.
 • Tee työsopimus ja toimita nuorisotyöseteli työnantajalle.

Hakulomakkeen löydät tästä.

Yrittäjä, toimi näin:

 • Sovi nuoren kanssa palkkauksesta ennen työn aloittamista. Bruttopalkan tulee olla työehtosopimuksen mukaista. Muista myös sopia lomien ja viikonlopputyön korvaamisesta.
 • Tee nuoren kanssa työsopimus, josta käy ilmi työn alkamis- ja päättymispäivä, tuntimäärä sekä työtehtävät.
 • Kun työ on päättynyt, maksa nuorelle palkka heti. Muistathan myös kirjoittaa nuorelle työtodistuksen työstä.
 • Merkitse tehtyjen tuntien määrä ja työsuhteen kesto nuorisotyösetelin etusivulle.
 • Kun olet maksanut nuorelle palkan, palauta Utsjoen kunnalle:
  • alkuperäinen täytetty nuorisotyöseteli
  • allekirjoitettu työsopimus
  • virallinen tosite palkanmaksusta, josta käy ilmi nuoren nimi, henkilötunnus, bruttopalkka ja siitä mahdollisesti tehdyt vähennykset (esim. palkan sivukulut ja verotus). Voit käyttää esim. Palkka.fi-sivua palkan maksuun ja tulostaa palkkalaskelman kirjautumalla palveluun. Palkanmaksutositteeksi eivät kelpaa itse tehdyt eivätkä käteiskuitit.

Maksatuslomakkeen löydät tästä.

Maksamme 330 euron nuorisotyösetelituen palautettujen dokumenttien perusteella. Nuorisotyöseteli ja liitteet tulee palauttaa 31.12.2021 mennessä joko postitse tai sähköpostitse osoitteeseen:

Utsjoen kunta
Elinkeinotoimi, nuorisotyöseteli
99980 Utsjoki

eeva-maarit.aikio@utsjoki.fi

Huomioithan myös, että nuorisotyösetelikorvausta ei makseta, jos nuorelle ei ole maksettu ehtojen mukaista palkkaa, dokumentit ovat puutteellisia tai niitä ei ole palautettu ajoissa.

Yhteystiedot

Nuorisotyösetelistä antaa lisätietoja:

kehittämis- ja elinkeinopäällikkö
Eeva-Maarit Aikio
0400 151 294
eeva-maarit.aikio@utsjoki.fi