Utsjoen kirjastopalvelut

Utsjoen kunta tarjoaa kirjastopalveluja sekä Pedar Jalvi -pääkirjastossa Utsjoen kirkonkylällä että kunnan kylissä kiertävässä kirjastoautossa. Lisäksi tarjolla on erilaisia e-palveluja. Tervetuloa kirjastoon!

pedar jalvi -pääkirjasto

Utsjoen kirjastopalvelut 3


Yhteystiedot

+358 40 181 0261
kirjasto@utsjoki.fi
Utsjoentie 48 A, 99980 Utsjoki

Instagram
Facebook

Aukioloajat

Ma-To 13–19
Perjantai 10–16

 

 

utsjoen kirjaston palvelut

Utsjoen kirjastopalvelut 4

Utsjoen kirjastossa on yleisten kokoelmien lisäksi laaja saamelaiskokoelma. Lisäaineistoa voi varata muun muassa Rovaniemen kaupunginkirjastosta ja Suomen saamelaisen erikoiskirjaston laajasta saamelaiskokoelmasta.

Pedar Jalvi -pääkirjaston lehtilukusalissa on luettavana sanomalehtiä (Lapin Kansa, Inarilainen ja Ávvir) ja aikakauslehtiä, joita voi myös lainata. Kirjastosta löytyy monitoimilaite, jolla on mahdollista tulostaa, skannata ja kopioida. Lisäksi asiakkaiden käytettävissä on kaksi tietokonetta.

Lehtilukusalin yhteydessä oleva näyttelytila on varattavissa ilmaiseksi sekä yhdistyksille että yksityisille henkilöille.

Kirjastosta löytyy myös lainattavia liikuntavälineitä! Voit lainata muun muassa erilaisia jumppavälineitä (kuten vatsalihas- ja voimapyöriä, kahvakuulia, käsipainoja, keppejä, jumppamattoja, hyppynaruja ja kuminauhoja), retkiluistimia, lumikenkiä sekä sauvoja lumikenkäilyyn, hiihtoon ja kävelyyn. Kysy lisää kirjastosta!

Huom. Lainoja voi palauttaa myös kirjaston ollessa kiinni! Pääkirjaston palautuslaatikko sijaitsee vapaa-aikakeskuksen eteisaulassa. Talon ulko-ovi on auki aamupäivisin sekä uimahallin ja liikuntasalin käyttöaikoina. Karigasniemen ja Nuorgamin palautuslaatikot löytyvät kylien K-kaupoista. Muista tarkistaa lainojen eräpäivä, sillä palautukset kuljetetaan pääkirjastoon palautettavaksi.

 

kylissä kiertävä kirjastoauto

Kirjastoauto 1

Utsjoen kylissä kiertää joka kolmas viikko kirjastoauto, jossa voi lainata ja palauttaa aineistoa sekä tehdä varauksia muista Lapin kirjastoista. Kirjastoautossa voi lainata myös oman kirjastokortin Norjan puolen rekisterissä olevaa aineistoa. Kirjastoautotoiminta toteutetaan yhteistyössä Tanan ja Nessebyn kuntien kirjastoauton kanssa.

Kirjastoauto ajaa Utsjoen kunnassa joka kolmas viikko tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Kirjastoauto ajaa tiistaina Nuorgamiin ja keskiviikkoisin Utsjoen kirkonkylältä Kaamasmukan kautta Karigasniemelle. Torstaina kirjastoauto ajaa Tenontien pysäkkien kautta.

Löydät kirjastoauton aikataulut sekä pysäköintipaikat tästä. Kirjastoautoon voi olla yhteydessä puhelimitse +47 4044 0555.

 

 

Lapin kirjaston palvelut

Utsjoen kirjasto on osa Lapin kirjastoa. Kirjastokortillasi voit siis maksutta varata ja lainata aineistoa myös muista Lapin kirjastoista sekä käyttää yhteisiä verkkoaineistoja. Verkkokirjasto toimii osoitteessa lapinkirjasto.finna.fi, jossa sinulla on käytössäsi koko Lapin kirjaston yhteinen aineistotietokanta.

Lapin kirjaston tietosuojaseloste.

 

Digitaaliset palvelut

Lapin e-kirjaston palveluihin (mm. e-kirjat, -äänikirjat ja -lehdet sekä musiikki- ja elokuvapalvelut) pääset kirjautumaan omilla kirjastotunnuksillasi. Kaikki palvelut löytyvät täältä. Kirjastotunnukset saat aktivoitua ottamalla yhteyttä Utsjoen kirjastoon.

 

Muita vinkkejä

Lappi- ja kotiseutukokoelma

Suomen saamelainen erikoiskirjasto

Virtuálafierbmi – lue, katso, kuuntele saameksi

Bumbá: materiaalipaketit saamelaisista perusopetukseen

Lohkandiploma – saamenkielinen lukudiplomi perusopetukseen

Tulilla – Dollagáttis: Verkonäyttely saamelaiskirjallisuudesta 1990–2020

 

E-kirjat ja e-äänikirjat

Ellibs

E-kirjoja ja e-äänikirjoja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Overdrive

E-kirjoja ja e-äänikirjoja pääosin englanniksi.

E-lehdet

Emagz

Laaja valikoima aikakauslehtiä suomeksi. Lue kotona tai kirjastossa.

ePress

Suomalaisia sanomalehtiä luettavana kirjaston verkossa joko kirjaston asiakastietokoneella tai omalla laitteella.

Pressreader

Sanoma- ja aikakauslehtiä ympäri maailman. Lue kotona tai kirjastossa.

Videopalvelut

Viddla

Kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia kaikenikäisille. Palvelussa voi lainata korkeintaan 6 elokuvaa kuukaudessa.

Medici.tv

Taidemusiikkia ja konserttien taltiointeja.

Musiikkipalvelut

Rockway

Soiton- ja laulunopetuskursseja suomeksi. Kurssien laina-aika on 14 päivää. Soitonopettajina toimii suomalaisia muusikoita.

Naxos Music Library

Laaja klassisen musiikin suoratoistopalvelu.