Utsjoen uimapaikat ja yleiset saunat

 • Utsjoen uimapaikat

  Utsjoen uimapaikat ja yleiset saunat 1Nisulammella (noin 2,5 km Utsjoen kylältä) sijaitsee kaikille avoin uimapaikka sekä maksullinen varaussauna (lisätietoja alla). Uimaranta ja pukuhuone (kesäisin) sekä nuotiokatos ovat yleisessä käytössä. Ranta on valvomaton, joten älä päästä lapsia ja uimataidottomia yksin veteen – ranta syvenee äkkiä.

  Nisulammella ylläpidetään avantoa talvikuukausina. Huomaa, että avantoa ylläpidetään vapaaehtoisvoimin, joten se ei välttämättä ole aina auki. Jos haluat käyttää avantoa, lapioi lumet pois kannen ympäriltä, avaa kansi vetämällä remmeistä ja poista mahdollinen ohut jää avantoaukosta. Kun olet valmis, laske kansi takaisin aukon päälle ja lapioi lunta reunoille, jottei avanto pääsisi jäätymään.

  Nisulammen alueelta löytyy myös muun muassa frisbeegolf-rata ja hyvä, merkkaamaton polkuverkosto.

 • Karigasniemen uimapaikat

  Sivua täydennetään.

 • Nuorgamin uimapaikat

  Sivua täydennetään.

 • Nisulammen varaussauna

  Liikuntatilat 1Utsjoen Nisulammella on maksullinen tynnyrisauna, joka on tarkoitettu kuntalaisten käyttöön. Saunan voi varata Utsjoen uimahallilta sen aukioloaikoina hintaan 30 euroa/3 tuntia. Maksu tulee suorittaa etukäteen uimahallin kassalle.

  Saat maksun yhteydessä uimahallilta koodin, jolla saat saunan avaimen Masterlock-avainkotelosta. Muista palauttaa avain koteloon. Vuokratessasi saunan käyttöösi sitoudut noudattamaan näitä sääntöjä.

  Saunan lämmitys: täytä vesisäiliö aina ennen lämmityksen aloittamista ja muista tyhjentää säiliö käyttösi jälkeen, kun pesässä ei ole enää tulta. Voit joko tuoda saunalle omat polttopuusi tai ostaa uimahallilta etukäteen halkosäkin viiden euron hintaan. Halkosäkit löytyvät Nisulammen puuvajasta. Älä jätä saunaa valvomatta lämmityksen aikana äläkä päästä saunaa ylikuumenemaan. Varo kuumaa kiuasta.

  Saunomisen jälkeen muista tyhjentää vesisäiliöt, huuhdella lauteet ja lattiat sekä lakaista pukuhuoneen ja terassin penkit ja lattiat. Jätä sauna siistiksi seuraavaa saunojaa varten.