Deanuleagis sámástit -hanke etsii asiantuntijanuoria Tenonlaaksoon sijoittuvan tietokonepelin kehittämiseen

Peli on tarkoitettu erityisesti lapsille ja nuorille, jonka vuoksi nuoret halutaan alusta lähtien mukaan sen rakentamiseen.

 

Deanuleagis sámástit -hanke etsii asiantuntijanuoria Tenonlaaksoon sijoittuvan uuden pelimaailman kehittämiseen.

Deanuleagis sámástit (su. Tenonlaaksossa puhutaan saamea) on kaksivuotinen Interreg Nord -hanke (2020–2022), jonka päätarkoituksena on vahvistaa Tenonlaakson saamen kieltä ja perimätietoa sekä tarjota uudenlaisia saamen kielen käyttöareenoita Tenonlaakson ihmisille.

Hanke tuottaa muun muassa aivan uudenlaisen virtuaalisen oppimisympäristön Tenonlaakson saamen kielestä ja perimätiedosta. Deanuleahki-nimistä pelimaailmaa on mahdollisuus pelata tietokoneella ja se on tarkoitettu myöhemmin muun muassa koulujen käyttöön. Peli rakennetaan yhteistyössä Kajaanin ammattikorkeakoulun Clever Simulation Entertainment -hyötypelitiimin kanssa.

Peli on tarkoitettu erityisesti lapsille ja nuorille, jonka vuoksi nuoret halutaan alusta lähtien mukaan sen rakentamiseen. Hanke etsiikin nyt pelin kehittämis- ja pilotointityöhön kahta nuorta sekä Suomesta että Norjasta. Työ pitää sisällään muun muassa pelaamista, ideoimista, työpajoja sekä kokouksia. Kokoontumisia on noin kerran kuussa toukokuuhun 2021 saakka. Tehtävästä maksetaan palkkaa.

Hakijan tulee 12–16-vuotias nuori, jolla on kokemusta tietokonepeleistä. Hakijalta toivotaan kekseliäisyyttä sekä valmiutta tarttua haasteisiin.

Jos olet kiinnostunut, kirjoita sunnuntaihin 15.11. mennessä, miksi juuri sinä sopisit tähän tehtävään.

Lisätiedot ja hakemukset:

Kati Eriksen, projektipäällikkö

WhatsApp / puh. +358 40 594 5060

kati.eriksen@utsjoki.fi

Facebook Messenger @deanuleagissamastit

 

Lue lisää Deanuleagis sámástit -hankkeen toimista, tavoitteista sekä projektihenkilöstöstä hankesivustolta.


Muita uutisia