Utsjoen Lumo – Ohcejohka šearrá –kulttuuriviikko järjestettiin Utsjoella kolmannen kerran heinäkuun ensimmäisellä viikolla 1.-7.7.2024!
Kiitämme kaikkia kulttuuriviikon järjestelyihin osallistuneita, artisteja sekä kävijöitä!
Vuoden 2024 kulttuuriviikon kuvia voi käydä katsomassa täältä.
Vuoden 2024 kulttuuriviikon video.
Katso ohjelma täältä.
Kaikki tapahtumat ovat päihteettömiä, maksuttomia ja kaikille avoimia, ellei toisin ilmoiteta.
-
OHJELMA NUORGAM
Perjantai 5.7.2024
klo 14.00-16.30 Vetsijoen nähtävyydet – patikkaretki Vetsikossa
Päiväretkellä patikoidaan Vetsijoen vartta sen komeille näköalapaikoille ihailemaan joen kuohuja ja Veahčatnjunin rinteeltä avautuvia maisemia Tenojoelle. Retken aikana tutustutaan alueen kasvillisuuteen. Reitti on kuusi kilometriä ja vaatii hyvän peruskunnon maastossa liikkumisen vuoksi. Maasto on suurimmilta osin helppokulkuista, rinteeseen noustessa polku on hieman vaativampi.
Osallistujalla tulee olla sään mukainen vaatetus, patikointiin soveltuvat kengät, juotavaa ja pientä evästä mukana.
Saapuminen: klo 14 Vetsijoen levike, sijaitsee Utsjoelta saapuessa ennen Vetsijoen siltaa tien vasemmalla puolella. Nuorgamista saapuessa sillan jälkeen oikealla.
Ilmoittautumiset ja tiedustelut: 0405321064 tai anne-marie.holm@outlook.com
Retken järjestää Northern trails.
Osallistuminen maksutonta.
Saamenkielinen runofestivaali
Pulmankijärvi (Pulmankijärventie 1041, Nuorgam)
Runofestivaali alkaa klo 18.00. Saamenkielinen runofestivaali tuo esille Tenojokilaakson rikasta kaunokirjallisuutta. Kirjailijat itse pääsevät ääneen lukemaan runoja kuvankauniin Pulmankijärven rannalla isossa laavussa. Festivaalilla on myös avoin mikki, jolloin pöytälaatikkorunoilijoilla on mahdollisuus päästä ääneen.
Ilmoittaudu festivaaliin etukäteen selja.puolitaival@utsjoki.fi
Inger-Mari Aikio
Runoilija Ima, Inger-Mari Aikio maalaa runoillaan hetkiä, jotka nostavat pintaan tunteita ja ajatuksia. Kuulija voi huomata, että näinhän myös voi tehdä. Vaikka elämässä on joskus aika vaikeita tilanteita, pinnan alta löytyy naurua ja uusia iloja. Ima asuu Pulmankijärvellä ja on kirjoittanut yhteensä 12 kirjaa. Hän on tuottanut 5 saamenkielistä lastenlevyä. Hän on ohjannut 12 musiikkivideota ja monia dokumenttielokuvia. Lisäksi Inger-Mari Aikio on osallistunut useille runofestivaaleille ja muihin kirjallisuustapahtumiin Saamenmaalla, Suomessa ja ulkomailla. Aikion runoja on käännetty n. 20 kielelle ja hän voitti Lastenkulttuurin valtionpalkinnon vuonna 2015.
Helga West
Helga West (s. 1986), saamelaiselta nimeltään Doavtter-Piera Helga, on Utsjoen Tenojokilaaksosta kotoisin oleva runoilija ja teologi. Hän työskentelee väitöskirjatutkijana Helsingin yliopistossa. Teologian alaan kuuluvassa väitöskirjassaan hän tutkii sovintoon liittyviä ajankohtaisia saamelaisaiheita, joita hän usein hyödyntää runoissaan ja esseissään. Kirjallisuudessa häntä kiinnostaa taiteen mahdollisuus sanoittaa kipeitä ylisukupolvisia kertomuksia. Kaunokirjallisissa töissään hän usein yhdistää elementtejä saamelaisuudesta ja länsimaalaisesta popkulttuurista keskittyen kolonialismin aiheuttamiin absurditeetteihin ja säröihin suhteissa.
Niillas Holmberg
Niillas Holmberg (s. 1990) on palkittu tenolainen kirjailija, käsikirjoittaja ja muusikko. Häneltä on julkaistu romaani, runokokoelmia sekä esseitä. Holmberg palkittiin Eino Leino palkinnolla 2023, lautakunnan perustelujen mukaan palkinto myönnetään Holmbergille hänen ansioistaan monikielisenä runoilijana, osuvana poliittisena taiteilijana sekä mielen, kielen ja luonnon yhteenkuuluvuuden kertojana. Holmberg on kirjoittanut pitkän fiktioelokuvan Je’vidan yhdessä Katja Gauriloffin kanssa. Holmberg tunnetaan saamelaisten ja alkuperäiskansojen itsemääräämisoikeuden puolestapuhujana.
Siri Broch Johansen
Juho-Sire, Siri Broch Johansen on Tenojokilaakson kirjailija, joka asuu Tanassa. Hän kirjoittaa sekä kirjoja, näytelmäkappaleita ja runoutta, joita hän esittää lavarunoutena. Hänen uusimmat kirjat ovat kuvakirja Ujus Unii ja Asiaproosakirja Reivvet kommišuvdnii – Kirjeet komissiolle, jossa on 70 kirjettä Norjan totuus- ja sovintokomissiolle. Siri mahdollisesti lukee ääneen Reivvet kommišuvdnii kirjasta. Tai varmaankin kirjoittaa aivan uuden kirjeen komissiolle –ja esittää sen lavarunoutena?
Niilo Aikio
Niilo Aikio, Járvvi Juhán Niillas (86-v) on kirjoittanut tietokirjan evakosta, neljä novellikokoelmaa, yhden romaanin ja nyt hän kirjoittaa myös runoja ja laulujen sanoituksia. Niilo Aikio tunnetaan parhaiten Nigá kirjasarjan novelleistaan. Niga-nimisen saamelaispojan lapsuuden ja nuoruuden tapahtumat ajoittuvat 1940–50-luvulle. Kirjan 25 novellia pohjaavat todellisiin tapahtumiin. Kirjailija Niilo Aikio on itse elänyt kirjan päähenkilön Nigan tavoin lapsuutensa ja nuoruutensa Pulmankijärvellä, mutta hän asuu nyt Utsjoella.
Luis Enrike Moscoso
Luis Enrike Moscoso on runoilija, taiteilija ja kustantaja. Hän on kotoisin Chiapasista, Etelä-Meksikosta. Hän työstää yhdessä Inger-Mari Aikion kanssa alkuperäiskansakirjailijoiden monikielistä runoantologiaa. Festivaalissa kuullaan Moscoson omia runoja espanjaksi ja saameksi, ja lisäksi joitakin runoja myös Meksiko–Saamenmaa-antologiasta.
Sunnuntai 7.7.2024
klo 14.00 Minigolfia ja lapsille suunnattu leikkimielinen urheilukilpailu
Haasta itsesi, perheesi ja kaverisi kilpailuun!
Tilaisuuden järjestää Nuorgamin ikäsähly yhdessä paikallisen Tenon voima-yhdistyksen kanssa.
Tapahtuma järjestetään Nuorgamin vanhan koulun pihamaalla osoitteessa Herrakuru 18, Nuorgam.
-
OHJELMA KARIGASNIEMI
Maanantai 1.7.2024-Sunnuntai 7.7.2024
Summartime III-näyttely
Kesänäyttely Majatalo Mannasssa 15.6.-30.8., Tenontie 8470, Karigasniemi. Mukana paikallisten ja ulkomaalaisten taiteilijoiden töitä.
Tiistai 2.7.2024
Ellos Deatnu-viestisoutu
Ellos Deatnu kutsuu Tenon vesistön alueen ihmiset viestisoutuun soutamaan Tenon vesistön, lohen ja tulevaisuuden puolesta. Viestisoutu järjestetään Ylä-Tenolta Tenon jokisuulle heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Lähtö on Rovisuvannossa tiistaina 2.7.2024 ja soutu kulkee päivin ja öin sauvoin viestikapulana soutajalta toiselle. Viestisoudun määränpää Tenon jokisuu. Lisätietoja löydät täältä.
Perjantai 5.7.2024
klo 12.00 Kesäpäivä Karigasniemellä
Tule mukaan juhlimaan Karigasniemeä ja viettämään koko kylän kesäpäivää Kylätalo Sáivun pihalle! Ohjelmassa Kunnanjohtajan Tervehdys (klo 12.00), “Meidän Kylä”- taidepaja, kylän historiikki, tarinankerrontaa, takakonttikirppis, suopungin heittoa, tikkakisa ym. hauskaa!
Jatkot Hotelli Guossin Hansabaarissa karaoken ja tanssin merkeissä!
Lisätietoja löydät täältä.
Sunnuntai 7.7.2024
Saamelaiselokuvafestivaali
Liikuntahalli Njálla (Ylätenontie 330, Karigasniemi)
Utsjoen Lumo kulttuuriviikko päättyy elokuvafestivaaliin Karigasniemen liikuntahalli Njállaan. Elokuvafestivaali järjestetään yhteistyössä Saamelaiskäräjien elokuvakeskus Skábman kanssa.
Paikalla elokuvaohjaaja Sunná Nousuniemi. Badje-Deanu sámesearvi tarjoaa kahvit elokuvavieraille.
klo 15.00 Pohjoisen kuiskeita (yhteensä 66 min)
Mihkkal Hætta: Whisper of Reindeer Milk (18 min)
Auri Ahola: Bálggis (16 min)
Sunná Nousuniemi & Asinnajaq: Rock Piece – Anárjohka edition (12 min)
Sunná Nousuniemi & Tuomas Kumpulainen: Áhkuin (20 min)
klo 16.30 Perinteitä (yhteensä 57 min)
Jenni Laiti: Duhát jagi/For Thousand Years (6 min)
Ailu Valle & Mikkal Morottaja: Dokumeanta ealgabivddus (9 min)
Liselotte Wajstedt: Eadni (7 min )
Sara Margrethe Oskal: Rieban (8 min)
Carl-Johan Utsi & Jenni Laiti: Áhku gatnjalat/Teardrops of Our Grandmother (15 min )
Jenni Laiti: Bivdit luosa máhccat (6 min)
Elisabeth Rasmussen: Techno Áhči (6 min )
klo 18.00 Taisteluja Tenolla (yhteensä 60 min)
Harry Johansen: Luossamoraš/ Salmon Sorrow 60 min
-
OHJELMA UTSJOKI
Lauantai 29.6.2024
klo 12.00 alkaen Pohjoisen Vahvin kilpailu
Kilpailu on tarkoitettu voimamiehille ja -naisille, lajin harrastajille ja miksei myös ammattilaisille. Kilpailun tuomaroi pitkään lajia harrastanut Martti Kyrö. Kilpailu järjestetään Utsjoen urheilukentällä, Utsjoentie 44, Utsjoki.
Pohjoisen Vahvin on koko perheen tapahtuma, jossa pääset seuraamaan hienoja urheilusuorituksia ja kilpailuun heittäytymistä. Osallistujia kilpailuun saapuu Utsjoen kunnan lisäksi ympäri Lappia ja muuta Suomea. Lasten tapahtumassa lapsille on tarjolla pomppulinna, hattaraa sekä ohjattua toimintaa. Lisätietoja kilpailusta täältä.
Maanantai 1.7.2024
klo 15.00-17.00 Opastettu kävelykierros Ulriikanpolulla
Opastettu kävely Ulriikan kulttuuri- ja hiljentymispolulla (n. 3 km). Lähtö Utsjoen kirkkotuvilta. Oppaana Aulis Nordberg.
Tiistai 2.7.2024
klo 18.00 Iloinen kesäkonsertti: Jokiristeily Keski-Eurooppaan
Menneiden vuosikymmenten lauluja moni-ilmeisen Keski-Euroopan jokien varsilta sekä tarinoita niiden historiasta! Tuttuja ikivihreitä ja uusia tuttavuuksia, alkukielillä suomenkielisen tekstityksen kera. Soveltuu kaikille ja eritoten nostalgiaan taipuvaisille kielten ja musiikin ystäville!
Utsjokisuun koulun monitoimitilassa (Utsjoentie 44). Liput ovelta 15 € (käteinen/MobilePay/Epassi) Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi. www.laulumatka.fi
Keskiviikko 3.7.2024
klo 12.00-14.00 Opastettu kävelykierros Utsjoen kirkkotuvilla
Opastettu kierros Utsjoen kirkkotuvilla. Oppaana Aulis Nordberg. Järjestäjänä Utsjoen kirkkotupayhdistys.
klo 18.00 Kesäillan konsertti ja yhteislauluja Utsjoen kirkossa
Urkujen ääressä Oiva Saukkonen. Vapaa pääsy. Iltapala yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Utsjoen kirkko sijaitsee osoitteessa Utsjoentie 564, 99980 Utsjoki.
Torstai 4.7.2024
klo 15.00-17.00 Saamenkielinen opastettu kierros Ulriikan polulla
Saamenkielinen opastettu kierros Ulriikan kulttuuri- ja hiljentymispolulla (n. 3 km). Lähtö Utsjoen kirkkotuvilta. Oppaana Vuokko Hirvonen. Järjestäjänä Utsjoen kirkkotupayhdistys.
Perjantai 5.7.2024
klo 13.00 Ándaraksesta Arktiseen aikavaellukseen, osa 1
Maa on Aurinkoon nähden aphelissa eli kauimpana lähitähdestämme (152,1 miljoonaa km). Tämä on samalla Maan kierron keskikesän käännepiste. Tule katsomaan Utsjoen Ursa ry:n opastuksella kaukoputkella lähitähteämme Aurinkoa (huom. säävaraus!) sekä aurinkokunnan pienoismallia. Lähtö vapaa-aikakeskuksen (Utsjoentie 48) takaa arktisen aikavaelluksen polun alkupäästä tunturin päällä sijaitsevalle Kipinä-laavulle.
klo 16.00 Ándaraksesta Arktiseen aikavaellukseen, osa 2
Utsjoen Ursa ry esittelee tänä vuonna valmistuneen historiikin myötä Ándaras Kittiä ja arktista aikavaellusta Onnelan törmällä, Nuorgamintie 1, 99980 Utsjoki. Lisäksi mahdollisuus katsoa Utsjoen Ursa ry:n opastuksella kaukoputkella lähitähteämme Aurinkoa, mikäli sää suosii.
Lauantai 6.7.2024
Mu ráhkis ♥ Ohcejohka -festivaali
Onnelan törmällä (Nuorgamintie 1, Utsjoki)
10.00 Utsjoki Beach Volley-turnaus
Utsjoen Kuohu urheiluseuran järjestämä rantalentopalloturnaus Onnelan törmän alueen rantalentopallokentällä. Lisätietoa turnauksesta löydät täältä
11.00 Tapahtumapaikka aukeaa, markkinat
12.30 Kunnajohtaja Päivi Kontion avauspuheenvuoro
12.35 Jalvvi Niillas
Taiteilija Jalvvi Niillas (Niillas Holmberg) vie kuulijat jokiveneeseen kuulemaan oman sukunsa joikuja vanhasta Tenonlaaksosta. Nämä joiut välittävät rakkautta, vaikeuksia ja kirjavia elämäntarinoita. Vanhojen joikujen lisäksi Niillas on laittanut joikuja myös nykyajan ihmisille Tenon alueella, ja näytäkin joikuja kuullaan.
13.30 Hildá Länsman
Hildá Länsman on Utsjoelta kotoisin oleva joikaaja ja lauluntekijä. Hän on kasvanut poronhoidon, saamenkäsityön ja saamelaisen musiikin perinteiden parissa ja yhdistää taustansa nykymaailman musiikkiin ja opintoin Sibelius Akatemian Global Music -ohjelmassa. Hildá on esiintynyt laajasti sekä Suomessa että kansainvälisesti ja erottuu joukosta ainutlaatuisen eteerisellä, räikeällä, murisevalla ja selkeällä äänellään. Hän on saamelaiskulttuurin ja joikuperinteen ylpeä ylläpitäjä. Hildá Länsman esiintyy monilla eri kokoonpanoilla, kuten Solju, VILDÁ, Gájanas ja yhteistyössä Tuomas Norvion kanssa.
14.30 #raja23 tanssi- ja sirkusesitys
Itä-rajan historian siirtolaisuudessa suurimmista joukoista, Karjalan evakoista, jokunen ajautui Utsjoelle asti. #raja23 nimisessä tanssi- ja sirkusteoksessa käsitellään rajalla olemista, kulttuurista katoamista ja tiedonkulkua.
Esiintyjinä tanssija-koreografi Riikka Kosola, nuorallatanssijat Sanja Kosonen ja Veera Alaverronen, sekä laulava lapsiesiintyjä Ilona Poncelet Kosola.
15.00 Suõmmkar
Suõmmkar on yhtye, joka yhdistää vanhaa, kolttasaamelaista perinnemusiikkia (leuʹdd, katrilli) nykyaikaiseen maailmanmusiikkiin. Yhtyeen kappaleet vaihtelevat reippaasta katrilli-ilottelusta runollisiin, surumielisiin balladeihin ja elävää elämää suorasanaisesti kuvastaviin melodisiin tositarinoihin, leuʹddeihin. Yhtyeessä laulavat ja leuddaavat kolttasaamelaiset Anna Lumikivi ja Hanna-Maaria Kiprianoff. Suõmmkarissa soittavat lisäksi Marko Jouste (mandoliini, kitara), Pessi Jouste (viulu, koskettimet), Uula Jouste (basso, koskettimet) ja Elias Nieminen (rummut, perkussiot).
16.00 Emil Kárlsen
Emil Kárlsen on nuori muusikko, lauluntekijä, tuottaja ja näyttelijä Norjan Omasvuonosta. Emil Kárlsen kirjoittaa musiikkia pohjoissaameksi sellaisella soundilla, jota ei olla aikaisemmin kuultu Saamenmaalla: moderni bänditausta melodisella laululla ja runollisilla sanoilla kietoutuu huimaaviin äänimaisemiin. Utsjoen Lumossa Emil Kárlsen esiintyy duona yhdessä Espen Mortensenin kanssa.
17.00 Ulla Pirttijärvi & Ulda
Ulla Pirttijärvi & Ulda -yhtye esittää modernia saamelaista musiikkia. Yhtyeen musiinkin keskeinen ajatus on käydä musiikillista vuoropuhelua niin perinteisen saamelaiskulttuurin ja modernin kulttuurin kuin menneen ja nykyisen maailman välillä. Ulla Pirttijärvi aloitti taitelijauransa 16-vuotiaana Beaivvaš-teatterissa ja toimi perustajajäsenenä Angelin tytöt- yhtyeessä, minkä jälkeen hän on jatkanut soolo-uralla työskennellen yhteistyössä lukuisten muusikkojen kanssa. Uldassa soittavat Marko Jouste (kitara), Pessi Jouste (viulu), Elias Nieminen (rummut), Uula Jouste (basso ja koskettimet).
Duodjiarvonta
Ohcejoga gievvrat ry myy kulttuuriviikon aikana arpoja Utsjoen urheilu- ja kulttuurielämän hyväksi. Arpajaispalkintolista löytyy täältä.
19.00 Jiella & Trio Boogiemen
Utsjoen oma, takavuosina ihastuttanut Jiella esiintyy yhdessä Trio Boogiemenin kanssa. Jiella perustettiin noin 25-vuotta sitten. Yhtye esittää popmusiikkia pohjoissaameksi laulaen ja musiikin keskeisiä teemoja ovat saamelaisuus, luonto, maailman muuttuminen sekä Tenojoki. Lauluntekijä on Niilo Rasmus. Yhtye oli hurjan suosittu 2000-luvun alussa ja se keikkaili ahkerasti. Jiellan musiikkia esittävät nyt Jenna Rasmus Pulk, Eeva-Liisa Rasmus-Moilanen sekä Titta Rasmus.
22.00 alkaen Nuorten oma festivaali Loktafeasta
Nuorten ideoima Loktafeasta–festivaali järjestetään Hotel Utsjoessa lauantaina 6.7. klo 22 alkaen. Loktafeasta päättää Utsjoen Lumo kulttuuriviikon päätapahtumapäivän Utsjoella. Tapahtuma on suunnattu 18 vuotta täyttäneille nuorille aikuisille, mutta kaikenikäiset täysi-ikäiset ovat tervetulleita Loktafeastaan. Festivaalille on ilmainen sisäänpääsy.
Festivaalin esiintyjät
Yungmiqu: Mihkku Laiti on Utsjoelta kotoisin oleva, nykyisin Oulussa asuva 21-vuotias artisti. Tekee rap- ja elektronista musiikkia pohjoissaameksi ja suomeksi.
Jezebro: Jesse Ruokolainen on 20-vuotias, Utsjoelta lähtöisin ja nykyisin Oulussa asuva artisti. Tekee rap-musiikkia pohjoissaameksi.
Erke & the boys: on vuonna 2021 perustettu heavy metal-bändi, jota johtaa Utsjoelta kotoisin oleva Erke Eriksenin. Bändissä soittavat lisäksi Juho Kiviniemi, Patrik Fält ja Roope Forsberg.
JSH: Jaakko Huru on Ivalosta kotoisin oleva 21-vuotias, jonka musiikissa yhdistyy RnB ja suomirap.
Máŧŧarus: Vilho-Simon Mäkinen on alunperin Ivalosta kotoisin oleva, nykyisin Oulussa asuva 21-vuotias, jonka musiikista löytyy vivahteita deathcoresta.
-
MYYJÄT
Mu ráhkis Ohcejohka – festivaaleilla la 6.7.2024 on myös markkinatunnelmaa! Löydät myyntikojuilta mm. koruja sekä herkullista ruokatarjontaa.
Mukana festivaaleilla ovat:
Jonna Anelma:
Kauniita vaneri- ja hopeakoruja hopealaukkasilla. Korut ovat vahvasti sidoksissa luontoon ja välittävät kantajalleen ripauksen sitä rauhaa, iloa ja onnea, jota korujen tekijä itse saa tuntureilta, Jäämereltä ja käppyräisiltä tuulen taivuttamilta koivuilta
Haraldin paja:
Pohjois-Lapissa käsityönä tehtyjä uniikkeja hopeakoruja vuodesta 2007. Korujen muotoilun inspiraationa on luonto ja vanhojen, historiallisten muotojen tuominen tähän päivään. Haraldin Pajan korut valmistetaan käsin enimmäkseen kierrätetystä hopeasta, ja kaikki materiaalien sivuvirrat kierrätetään tai sulatetaan käsin uusiksi koruiksi.
Ami Avellán Jewellery:
Ami Avellán Jewellery, hopeakoruja Inarista. Luotu rakkaudella jo yli 25 vuoden kokemuksella. Ami Avellán on tietoisesti etsinyt erilaista ulkonäköä ja tuntumaa hopean pintaan. Inspiraation lähteenä on vanha, perinteinen filigraanitekniikka. Yksityiskohdat kimmeltävät kuin pakkaspäivän kuura. Avellán valmistaa kaikki korunsa käsin pajassaan Inarissa. Hopea on kierrätettyä 925 Sterling Silveriä.
Ohcejoga gievrrat ry
Ohcejoga gievrrat ry myy Utsjoen Lumo kulttuuriviikon aikana arpoja Utsjoen urheilu- kulttuurielämän puolesta. Palkintoina erilaisia saamen käsitöitä, arpajaislista löytyy täältä.
Utsjoen Taidevirta-näyttely
Telttanäyttely kuvaa kolmen kylän Utsjoen, Karigasniemen ja Nuorgamin kevään ja kesän 2024 aikana tapahtuneiden yhteisötaideprojektien kulkua. Ohjaajina toimivat Klara Falguni, Ines Knaster ja Heli Jussila- Martineau. Projektit toteutettiin osana Lapin yliopiston taiteen maisteriopintoja. Alkupiste oli kaikissa sama ja lopputulos muotoutui vuorovaikutuksessa omaleimaiseksi kunkin kylän ominaispiirteitä esiin tuovaksi. Suurin kiitos kuuluukin kyläläisten aktiivisille jäsenille. Mukana näyttelyssä on mm. valokuvia ja tekstejä yhteisen matkan varrelta.
Utsjoen Eränkävijät ry:
Festivaalikahvilasta kahvia ja teetä, makeita leivonnaisia, keittolounas, limukoita ja vettä.
Pieni juurileipomo:
Juureen leivottuja pullia, leipiä sekä muuta suolaista.
ILIMA-hanke:
Pienkiertotalouden taitoja ILIMA:n työpajassa klo 15 – 18.
-
TAPAHTUMAINFO JA SAAPUMISOHJEET
TAPAHTUMAINFO JA SAAPUMISOHJEET
Kaikki Utsjoen Lumo – Ohcejohka šearrá -kulttuuriviikon tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia ellei tapahtumakuvauksessa muuta mainita. Huomioithan myös, että tapahtumamme ovat päihteettömiä ja festivaalialue on päihteetön.
Nuorgam:
Runofestivaali järjestetään osoitteessa Pulmankijärventie 1041, 9990 Nuorgam. Ilmoittaudu festivaalille etukäteen selja.puolitaival@utsjoki.fi. Autot voi pysäköidä piha-alueelle.
Karigasniemi:
Karigasniemen elokuvafestivaali järjestetään liikuntahalli Njállassa (Ylätenontie 330, Karigasniemi). Autot voi pysäköidä piha-alueelle.
Utsjoki:
Mu ráhkis ♥ Ohcejohka -festivaali järjestään Utsjoen kylällä Onnelan törmällä (Nuorgamin tie 1, Utsjoki). Onnelan törmällä on jonkin verran parkkitilaa autojen pysäköintiä varten. Autot voi myös pysäköidä Utsjoen kunnantalon parkkialueelle (Luossa 1a) tai Utsjoen seurakuntatalon parkkialueelle (Tenontie 1).
Kuva Utsjoen parkkialueista:
Ympäristövastuusuunnitelma
Ohcejohka Šearrá kulttuurifestivaalin ympäristövastuusuunnitelmaan voit tutustua täällä.
Teemaviikon järjestävät Utsjokisuun kyläyhdistys ja Utsjoen kunta. Yhteistyökumppaneina toimivat muun muassa Taiteen edistämiskeskus, Ohcejoga gievrrat yhdistys, Saamelaiskäräjien musiikkikeskus ja elokuvakeskus Skábma, Leader Pohjoisin Lappi ry sekä paikalliset yritykset ja yhdistykset tapahtumien järjestäjinä.
Kulttuuriviikon hashtagit ovat #utsjoenlumo #ohcejohkašearrá, käytä niitä vapaasti myös omissa kanavissasi!
Nähdään heinäkuussa!
Lisätietoja:
Kaisa Tapiola-Länsman
Vapaa-aikasihteeri
0400 319 852
kaisa.tapiola-lansman@utsjoki.fi
Selja Puolitaival
Projektityöntekijä
040 723 9455
selja.puolitaival@utsjoki.fi