Saamelaisalueelle koulutetaan uusia kylätyöntekijöitä – hae 15.11. mennessä!

24.10.2023

Saamelaisalueen koulutuskeskus, Lapin hyvinvointialue (Lapha) ja osuuskunta Sompion tähti aloittavat kylätyöntekijöiden koulutuksen. Kylätyöntekijäpalvelun tavoitteena on tukea saamelaisalueella asuvien ikäihmisten turvallista kotona asumista omakielisessä ja tutussa kulttuuriympäristössä mahdollisimman pitkään.

Uuden koulutuksen avulla halutaan turvata kylätyöntekijöiden työn jatkuminen saamelaisalueen kylissä. Tulevina vuosina Lapin hyvinvointialueella on tarve palkata uusia saamenkielisiä kylätyöntekijöitä niin Enontekiön, Inarin, Utsjoen kuin Sodankylän kunnissa. Lisäksi kylätyöntekijät voivat työllistyä kuntien, järjestöjen ja yhdistysten kautta.

Työelämälähtöisessä koulutuksessa opiskelija saa valmiudet tukea ikäihmisen kotona asumista avustamalla eri vuodenaikojen mukaan tapahtuvissa kulttuurilähtöisissä töissä. Koulutukseen kuuluu myös opetus työvälineiden turvalliseen käyttöön ja huoltoon. Lisäksi opiskellaan työhyvinvointiin ja työssäjaksamiseen sekä kestävään kehitykseen liittyviä kokonaisuuksia. Koulutuksen myötä opiskelija oppii kohtaamaan asiakkaan kulttuurilähtöisesti ja tukemaan asiakkaan hyvinvointia ja toimintakykyä.

Koulutus on maksuton ja se kestää noin kymmenen kuukautta. Koulutuksen aikana tarvittavat työpaikat järjestetään yhdessä yhteistyökumppanien kanssa. Koulutukseen kuuluvat lähipäivät järjestetään pääsääntöisesti Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa Inarissa.

Kylätyöntekijäpalvelu on osa hyvinvointialueen saamenkielisten palveluiden kokonaisuutta ja se on rahoitettu Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineellä (RRF). Rahoituksen on myöntänyt Jatkuvan oppisen ja työllisyyden palvelukeskus, jonka toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Lisätietoja ja haku (15.11.2023 asti): Kylätyöntekijä saamelaisalueella – Sogsakk.fi

Lisätietoja:

Anne Kaisanlahti
Lehtori, sosiaali- ja terveysala
Saamelaisalueen koulutuskeskus
+358 40 487 8891
anne.kaisanlahti@sogsakk.fi

Mirja Laiti
Palvelupäällikkö, saamenkieliset ja kulttuurinmukaiset palvelut
Lapin hyvinvointialue
+358 40 844 5627
mirja.laiti@lapha.fi


Muita uutisia