Ilmoittaudu saamen kielten etäopetukseen lukuvuodelle 2021–2022!

Ilmoittautuminen koskee sekä uusia että hankkeen opetuksessa jatkavia oppilaita.

 

Ilmoittautuminen Saamen kielten etäyhteyksiä hyödyntävän opetuksen pilottihankkeen opetukseen lukuvuodelle 2021–2022 on avautunut.

Ilmoittautuminen opetukseen tehdään sähköisellä Webropol-lomakkeella, löydät linkit lomakkeisiin alla. Ilmoittautuminen koskee sekä uusia että hankkeen opetuksessa jatkavia oppilaita.

Ilmoittautumisen voi tehdä opetuksen järjestäjä, rehtori tai huoltaja. Kun ilmoittautumisen tekee huoltaja, toivomme huoltajan olevan yhteydessä oppilaan kouluun, ja kertovan oppilaan halukkuudesta ja mahdollisuudesta osallistua saamen kielen etäopetukseen. Opetukseen ilmoittaudutaan 31.3.2021 mennessä.

Hanke tarjoaa saamen kielten opetusta saamelaisten kotiseutualueen kuntien ulkopuolella asuville saamelaisoppilaille

Saamen kielen etäyhteyksiä hyödyntävän opetuksen pilottihanke on Utsjoen kunnan johtama ja Saamelaiskäräjien koordinoima hanke, joka jatkuu 2023 kevätlukukauden loppuun. Hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Etäopetushanke tarjoaa saamen kielen (inarin-, koltan- tai pohjoissaamen) perusopetusta tai lukiokoulutusta täydentävää saamen kielen opetusta kaksi viikkotuntia saamelaisten kotiseutualueen kuntien ulkopuolella oleville saamelaisoppilaille. Myös esiopetuksen oppilaat voivat osallistua hankkeen opetukseen. Hanke ei tarjoa opetusta aikuisille.

Saamea ei tarvitse osata entuudestaan osallistuakseen opetukseen. Opetusryhmät muodostetaan jokaiseen saamen kieleen erikseen oppilaiden luokka- ja kielitaso huomioiden. Opetus pyritään järjestämään kielissä ja ryhmissä, joissa on vähintään kaksi oppilasta tai opiskelijaa.

Huomioithan, että Oulun, Rovaniemen, Jyväskylän ja Helsingin kaupungit järjestävät pohjoissaamen kielen opetusta lähiopetuksena. Halutessasi opetukseen, ota yhteys oman koulusi rehtoriin tai kaupunkisi kouluvirastoon!

Ilmoittaudu verkkolomakkeilla

Uusille ja jatkaville oppilaille on omat ilmoittautumislomakkeensa. Pyydämme täyttämään erillisen lomakkeen jokaisen oppilaan kohdalla.

Ilmoittautumislomake jatkaville oppilaille

Ilmoittautumislomake uusille oppilaille

Tulevia tapahtumia

Saamen kielten etäopetushanke järjestää maaliskuun aikana infotilaisuuden opetuksen järjestäjille sekä vanhempainillan etäopetukseen osallistuville ja asiasta kiinnostuneille vanhemmille. Ennakkoilmoittautumista tilaisuuksiin ei vaadita.

 

Saamen kielten etäopetus – tulevaisuuden rakentamista

Tiedotustilaisuus opetuksen järjestäjille

ke 17.3.2021 klo 17.00–17.30

Liittymislinkki: Liity kokoukseen napsauttamalla tätä

 

Saamen kielten etäopetuksen vanhempainilta

ke 24.3.2021 klo 18.00–18.30

Liittymislinkki: Liity kokoukseen napsauttamalla tätä

 

Tervetuloa mukaan saamen kielten etäopetukseen!

Lisätietoja:

Hanna Helander, projektipäällikkö

hanna.helander@edu.utsjoki.fi

040 7012 094

 

Unna-Maari Pulska, hankekoordinaattori

unna.pulska@samediggi.fi

040 6145 949

 

Arla Magga, hankekoordinaattori

arla.magga@samediggi.fi

040 1985 033


Muita uutisia