Utsjoella on varmistunut toinen koronavirustartunta

Tartuntojen alkuperää jäljitetään edelleen.

Utsjoen vuodeosastolla on todettu toinen positiivinen koronavirusnäyte. Tartunta todettiin vuodeosaston potilaalla tiistaina 18.8. Utsjoen vuodeosastolla todettiin ensimmäinen tartuntatapaus maanantaina 17.8.

Kaikki tartunnoille altistuneet vuodeosaston potilaat ja henkilökunta on testattu. Tartuntojen alkuperää jäljitetään edelleen. Altistuneet kartoitetaan systemaattisesti ja jokaiselle altistuneelle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Utsjoen terveyskeskuksen, Seitakartanon, Dorvun ja Aspan tiloissa on toistaiseksi vierailukielto. Terveyskeskuksen potilasvastaanottoja pidetään etäyhteydellä ja puhelimitse.

Utsjoen kunta lisää julkisten tilojensa siivousta ja käsien desinfiointipisteitä. ​Vastaava lääkäri Heidi Eriksen muistuttaa kuntalaisia hyvästä käsihygieniasta sekä kasvomaskisuosituksesta julkisissa paikoissa, joissa ei ole mahdollista noudattaa turvavälejä.

Lisätiedot:
Heidi Eriksen
Vastaava lääkäri
Puh. 040 1810284

Jos epäilet itselläsi tai lähipiirissäsi koronavirusinfektiota, ota yhteyttä Utsjoen terveyskeskukseen päästäksesi koronavirustestaukseen (arkisin klo 8-16 040 1810285, viikonloppuisin, iltaisin ja arkipyhien aikana 040 1810281).

Koronavirustaudille tyypillisiä oireita ovat muun muassa kuume, yskä, päänsärky, pahoinvointi, ripuli, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus sekä haju- ja makuaistin menetys. Lapsilla oireet voivat olla lieviä ja lyhytkestoisia. Koronavirustaudin oireita ei voi erottaa muiden virustaudin oireista muuten kuin koronavirustestillä.

Lisää tietoa koronavirustilanteesta löydät muun muassa Utsjoen kunnan ja THL:n verkkosivuilta.


Muita uutisia