Vapaa-aikatoimi tiedottaa: Action Air -lajin tutustumistilaisuus Utsjoen vanhan koulun ruokalassa 16.1. klo: 18

14.1.2022

Turvallista ammuntaa

Mistä on kysymys?

Action Air on toiminnallista urheiluammuntaa lupavapailla, 6mm muovikuula-aseilla, jotka ovat teholtaan ilmakivääriä heikompia. Yleisin käytetty asetyyppi on pistooli. Usein aseet ovat ulkomitoiltaan ja toiminnaltaan ruutiaseiden kopioita ja myös niiden käsittely on vastaavaa.

Action Airissa tavoitteena on ampua mahdollisimman nopeasti ja tarkkoja laukauksia. Action Air kilpailuissa ammunta suoritetaan yksilösuorituksena tuomarin valvonnassa, ampumatehtäviltään vaihtuvilla rasteilla. Rastit sisältävät erilaisia pahvisia tauluja ja muovisia taululaitteita, jotka ilmaisevat osuman.

Action Air on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta. Sen harrastaminen on halpaa, muutaman satasen investoinnilla voi helposti treenata kymmeniä tuhansia laukauksia. Muovikuula-ammunta ei myöskään vaadi ampumarataa ja talviaikaan harjoittelua voidaan tehdä sisätiloissa.

Action Air aloittamiskynnys on matala, se soveltuu kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille harrastajille. Kun henkilön kämmen on pistoolin kahvalle yltävä ja ampuja pystyy hallitsemaan asetta myös liikkeessä, harrastus voi alkaa ohjatusti ala-asteiästä alkaen. Aseen hankkimiseen tarvitaan 18v. ikä ja harrastamiseen huoltajan lupa. Vastaavaa ruutiase ammuntaa, Practicalia, harrastavat henkilöt treenaavat usein myös Action Airia talvisin. Molemmissa lajeissa järjestetään kisoja aina maailmanmestaruustasolle asti.

Tilaisuudessa saat lisätietoa lajista ja pääset kokeilemaan Action Air -ammuntaa ohjatusti ja turvallisesti. Voit myös käydä kokeilemassa ilmaiseksi lajia ilman hankintoja useammalla harjoituskerralla, jos haluat. Mikäli tästä löytyy sinulle hauska, kärsivällisyyttä, keskittymiskykyä, tarkkuutta ja koordinaatiota kehittävä harrastus, saat myös vihjeitä omien välineiden hankintaan.

Tervetuloa!

Pasi Oikarinen

Lisätietoja: pasi.oikarinen@utsjoki.fi


Muita uutisia