Vuokko Tieva-Niittyvuopiolle luovutettiin Suomen Valkoisen Ruusun ansioristi

27.4.2023

Vuokko Tieva-Niittyvuopiolle luovutettiin Suomen Valkoisen Ruusun ansioristi

Valtuuston puheenjohtaja Uula Tapiola ja Utsjoen entinen kunnanjohtaja Vuokko Tieva-Niittyvuopio kunniamerkin luovutustilaisuudessa torstaina 27.4. / Kuva: Utsjoen kunta

Utsjoen entiselle kunnanjohtajalle, keväällä 2022 virastaan eläköityneelle Vuokko Tieva-Niittyvuopiolle on myönnetty Suomen Valkoisen Ruusun ansioristi.

Kunniamerkkiä oli Tieva-Niittyvuopiolle ehdottanut Utsjoen kunta. Kunta perusteli ehdotustaan sillä, että Tieva-Niittyvuopio onnistui vakauttamaan pitkään talousvaikeuksissa olleen Utsjoen kunnan taloustilanteen lähes 10-vuotisen virkauransa (2013–2022) aikana. Myös kunnan palvelut ja elinvoima kehittyivät hänen johtajakaudellaan uudella tavalla.

Yksi merkittävimmistä aikaansaannoksista on ollut uusien koulu-monitoimitalojen rakentaminen Utsjoen kaikkiin kolmeen kyläkeskukseen sekä Karigasniemen vanhusten palvelutalohanke. Lisäksi Tieva-Niittyvuopio teki kunnanjohtajana erityisen aktiivista kehittämistyötä saamen kielen ja kulttuurin eteen.

Vuokko Tieva-Niittyvuopiolle luovutettiin Suomen Valkoisen Ruusun ansioristi 1

Kunniamerkki luovutettiin Vuokko Tieva-Niittyvuopiolle valtuuston tilaisuudessa Utsjoen kunnantalolla. / Kuva: Utsjoen kunta

Vuokko Tieva-Niittyvuopiolle luovutettiin Suomen Valkoisen Ruusun ansioristi 2

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Väinö Guttorm onnitteli Tieva-Niittyvuopiota kukkakimpuin. / Kuva: Utsjoen kunta

Varatuomari Vuokko Tieva-Niittyvuopio valittiin maaliskuussa 2022 Lapin hyvinvointialueen aluevaltuustoon ja valtuuston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi.

– Tieva-Niittyvuopio on laajasti yhteiskunnassa verkostoitunut entinen kunnanjohtaja ja varatuomari, joka on pystynyt edistämään Utsjoen ja saamelaisten asioita poikkeuksellisen monialaisesti, Utsjoen kunta toteaa perusteluissaan.

Kunniamerkki luovutettiin Vuokko Tieva-Niittyvuopiolle valtuuston kahvitilaisuudessa Utsjoen kunnantalolla torstaina 27.4.


Muita uutisia