Inarin Lapin Vesi Oy tiedottaa: Vesimittarien vaihto maaliskuussa Utsjoella, Nuorgamissa ja Karigasniemellä

4.3.2022

Inarin Lapin Vesi Oy vaihtaa vesimittareita Utsjoen kunnan alueella. Vaihdettavia mittareita on kaikkiaan noin 300 kpl ja vaihtotyön suorittaa VMH Kalibro Oy.

VMH Kalibro Oy:n vesimittarin vaihtajalla on kuvallinen henkilökortti ja huoltoauton kyljessä on Kalibro-logo.

 

Mittarivaihtojen aikataulut:

  • Nuorgam 8.–9.3.2022
  • Utsjoki 10.–12.3.2022
  • Karigasniemi 14.–15.3.2022

 

Vaihtotöitä tehdään arkisin klo 8.00–19.00 ja lauantaina klo 10.00–17.30 välillä. Pyydämme teitä varaamaan vesimittarin vaihtoajan suoraan Kalibro Oy:n nettiaikapalvelusta osoitteessa www.nettiaika.fi/kalibro tai puh. 040 674 5181.

Mittarin vaihtotyöhön kuluu aikaa noin 30 minuuttia. Normaalista vaihtotyöstä ei aiheudu asiakkaalle kustannuksia. Pyydämme asiakkailta joustavuutta, jotta asennustyö päästään tekemään sovitussa aikataulussa.

Vesihuoltolaitoksen yleisten toimitusehtojen kohdan 10 mukaan yhtiön edustajalla on oikeus päästä kiinteistölle mittaria vaihtamaan. Asiakkaita pyydetään järjestämään mittarinvaihtajalle esteetön pääsy vesimittarin luokse. Mikäli vesimittari on sijoitettu kiintokalusteisiin, tulee mahdolliset suojalevyt tai kaapiston ovet irrottaa etukäteen vaihtotyön mahdollistamiseksi.

Vallitseva koronatilanne otetaan huomioon vaihtotyössä. Kalibron asentajat huolehtivat korkeasta hygieniatasosta ja välttävät lähikontakteja.

Vesihuollon yleiset toimitusehdot edellyttävät, että kiinteistön omistaja tai haltija pitää kiinteistön vesihuoltolaitteiston sellaisessa kunnossa, että vesimittarin vaihto on mahdollista suorittaa ongelmitta. Vesimittarille tuleva putkisto, mittariventtiili ja mittarilta lähtevä putkisto on kiinteistön omistajan omaisuutta ja hänen ylläpitovastuullaan. Jos mittarinvaihdon yhteydessä kiinteistön vesihuoltolaitteistossa ilmenee ongelmia, ne ovat kiinteistön omistajan kustannuksella korjattava.

Vesivahinkoriskin välttämiseksi kannattaa kiinteistön haltijan varmistaa, ettei mittarinvaihdon yhteydessä eikä sen jälkeen kiinteistön vesihuoltolaitteissa ilmene vuotoa. Pyydämme teitä tarkkailemaan mittaria ja siihen liittyvää putkistoa vaihdon jälkeen.

Jos huomaatte vuotoa tai vesitippoja, ottakaa välittömästi yhteyttä mittarin vaihtaneeseen asentajaan tai vesilaitoksen vikailmoitukseen.

Inarin Lapin Vesi Oy pahoittelee mittarinvaihdosta mahdollisesti aiheutuvaa häiriötä.

 

Lisätietoja:

Inarin Lapin Vesi Oy, Paulus Lepistö, puh. 040 732 9315

VMH Kalibro Oy, Kari Soini, puh. 040 725 2650


Muita uutisia