Kunnanjohtajan kesätervehdys

22.6.2022


Kunnanjohtajalta: Utsjoki valmis uuteen kehitysloikkaanMistä huomaa kesän tulleen Utsjoelle? Monille meistä varma kesän merkki on perinteisesti ollut jäiden lähdön jälkeinen venetervan tuoksu ja verkkojen solmujen setviminen. Terva ei ole valitettavasti tänä kesänä tuoksunut ja verkotkin ovat saaneet jäädä sijoilleen aitan naulaan roikkumaan.

Kesää ei ole silti peruutettu, vaan sen merkit ovat olleet yhtä varmoja kuin aina ennenkin. Kevät tulee pohjoiseen aina yhtä voimallisena ja taittuu vauhdilla kesään. Lehti puhkeaa silmissä oksiin ja maisema muuttuu vihreäksi. Pulmusten muuttoa seuraavat kaikki pienemmät ja suuremmat kevätmuuttajat. Tuttu leppälintu on jälleen rakentanut pesänsä pihakoivumme pönttöön. Pihanurmea koristavat kirkkaan keltaiset kullerot ja päivä paistaa kirkkaana läpi yön.

On aika nauttia kesästä kaikista murheista huolimatta. Takana on kaksi rankkaa koronavuotta, jolloin kestävyyttämme on testattu enemmän kuin osasimme talvella 2020 ennustaa. Koronastakin kuitenkin selvisimme niin työssä kuin perhe-elämässä. Useimmat meistä onneksi pelättyä pienemmin vaurioin.

Haluan lämpimästi kiittää kaikkia kunnan työntekijöitä valtavasta venymisestä ja hyvästä yhteishengestä vaikeana aikana. Kuntalaisille kuuluu kiitos kärsivällisyydestä ja kuuliaisesta koronarajoitusten ja -ohjeiden noudattamisesta, mikä auttoi meitä selviytymään pandemiasta.

On aika laskeutua kesän ja loman viettoon. Olkoon kesämme rentouttava ja voimia palauttava. On lupa unohtaa toviksi työasiat ja nauttia ansaitusta lomasta ja lepohetkestä kukin omalla tyylillään.

Osa kuntalaisista työskentelee läpi kesän muun muassa matkailualalla, ja haluan toivottaa heille voimia ja vilkasta matkailukesää!

Haluan myös kiittää kunnan työntekijöitä ja kuntalaisia lämpimästä vastaanotosta ja mukavasta palautteesta tänä ensimmäisenä keväänä uudessa tehtävässä.

Yhteinen työmme jatkuu taas elokuussa, kun katseet kääntyvät jo seuraavan vuoden suunnitteluun.

Hyvää kesää kaikille!

Taina Pieski, kunnanjohtaja


Muita uutisia