Tenonvarsi kutsuu pyöräilijää: Teno Outdoor -hanke käynnistynyt

5.8.2022

Teno Outdoor -hanke on käynnistynyt. Hankkeen tavoitteena on kehittää Tenojokilaaksoon vastuulliseen matkailuun liittyviä palvelukokonaisuuksia, joissa pääpaino on pyöräily- ja luontomatkailussa. Hankkeella pyritään lisäämään Utsjoen tunnettavuutta monipuolisena luontomatkailukohteena.

Hanke on suunnattu erityisesti paikallisille yrittäjille, joita halutaan mukaan verkostoitumaan, ideoimaan ja toteuttamaan uudenlaisia matkailupalveluita lohestuksen rinnalle. Yhteistyö yrittäjien kesken on tärkeää, jotta Tenontien reitti ja sen varrella käytettävät palvelut olisivat jokaisen pyöräilijän ja luontomatkailijan helposti saatavilla. Mukaan ovat tervetulleita kaikki pyöräily- ja luontomatkailun kehittämisestä kiinnostuneet yrittäjät ja toimijat.

Teno Outdoor -hankkeessa keskitytään erityisesti pyöräilyyn Tenontiellä. Suomessa vastaavia tunnettuja pyöräilyreittejä ovat esimerkiksi Saimaan saaristoreitti ja Saariston rengastie.

Pyöräilymatkailussa ihmisiä kiinnostavat muun muassa luonnossa oleminen, seikkailuhenkisyys ja pyöräilyn terveysvaikutukset. Lisäksi pyöräilymatkailu tukee vastuullisen matkailun periaatteita, sillä se on ilmastoystävällistä lähimatkailua. Pyöräilymatkailun suosio onkin kasvanut todella paljon viime vuosien aikana, mikä näkyy lisääntyneenä palvelukysyntänä.

Hankkeessa selvitetään, miten Tenontiestä voisi tehdä pyöräilijälle entistäkin houkuttelevamman kohteen, ja siksi tulemme ottamaan yhteyttä paikallisiin yrittäjiin ja keskustelemaan aiheesta alkusyksyn aikana. Lisäksi kutsumme yrittäjiä ja kuntalaisia kertomaan rohkeasti ja oma-aloitteisesti pyöräilymatkailuun liittyviä ideoitaan ja toiveitaan. Tule mukaan!

Hanke päättyy joulukuussa 2023.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Meri Luoma
Projektipäällikkö
040 500 1081
meri.luoma@utsjoki.fi

Sonja Sistonen
Vastuullisuus- ja viestintäasiantuntija
040 635 9277
sonja.sistonen@utsjoki.fi

 


Muita uutisia