THL kannustaa viettämään pääsiäistä tänä vuonna kotikulmilla läheisten seurassa – nauti lämpenevistä ilmoista ulkoillen!

26.3.2021

Vietä pääsiäinen läheisten seurassa kotona

 

THL kannustaa ihmisiä viettämään pääsiäistä tänä vuonna kotikulmilla läheisten seurassa. Sosiaalisten kontaktien vähentäminen pienentää riskiä saada koronavirustartunta, joten jokaisen kannattaa miettiä, miten kontaktien vähentäminen onnistuisi sekä omassa arjessa että pääsiäisen pyhinä.

On oleellista muistaa, että virallista tartuntatautilääkärin määräämää karanteenia ja eristystä on noudatettava kaikissa tilanteissa. Karanteenissa tai eristyksessä oleva ei voi lähteä matkalle, vaan karanteeni- tai eristysaika pitää olla tartuntatautilääkärin määräämässä paikassa.

Vapaa-ajan matkustaminen sekä kotimaan sisällä että ulkomaille kannattaa jättää odottamaan epidemiatilanteen parantumista.

Jos joutuu kuitenkin matkustamaan kotipaikkakunnan ulkopuolelle, olisi erityisen tärkeää tarkistaa ennakkoon alueen viranomaisohjeet ja voimassa olevat rajoitukset. Olisi esimerkiksi hyvä varmistaa, missä pääsee testiin, jos saa koronavirukseen viittaavia oireita.

Nauti lämpenevistä ilmoista ulkoillen

Lämpenevät säät mahdollistavat monipuolisen ulkoilun kotikulmilla. THL kannustaakin ulkoilemaan ja nauttimaan keväisestä säästä, sillä riski saada koronavirustartunta ulkona liikkuessa on pieni.

Palmusunnuntain virpominen kannattaa järjestää ulkona oman lähipiirin kesken.

Muistathan pääsiäisen vieton lomassa:

  • minimoida oman lähipiirin ulkopuoliset kontaktit
  • huolehtia käsihygieniasta
  • käyttää maskia kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä
  • pitää yli kahden metrin etäisyyden muihin
  • seurata epidemiatilanteen kehittymistä omalla alueellasi
  • hakeutua heti testiin, jos saat koronavirukseen liittyviä oireita
  • noudattaa tarkkaan tartuntatautiviranomaisten ohjeita, jos altistut virukselle

Löydät lisää tietoa Utsjoen koronavirustilanteesta, testauksista sekä rokotuksista kunnan koronasivustolta.


Muita uutisia