Utsjoella on todettu ensimmäinen koronavirustartunta

Utsjoen terveyskeskuksen, Seitakartanon, Dorvun ja Aspan tiloissa on toistaiseksi vierailukielto. Myös terveyskeskuksen potilasvastaanotot on peruttu.

Utsjoen kunnassa on todettu positiivinen koronavirusnäyte. Kunnan ensimmäinen tartunta todettiin Utsjoen vuodeosaston potilaalla maanantai-iltana 17.8.2020.

Kyse on samasta tartunnasta, josta Inarin kunta tiedotti tiistaina. Utsjoen vuodeosaston potilas on siirretty hoitoon Ivalon terveyskeskukseen.

Utsjoen kunta jäljittää parhaillaan tartuntaketjuja ja on jo tehnyt ensimmäiset karanteenipäätökset tapaukseen liittyen.

Utsjoen terveyskeskuksen, Seitakartanon, Dorvun ja Aspan tiloissa on toistaiseksi vierailukielto. Myös terveyskeskuksen potilasvastaanotot on peruttu tältä päivältä. Jatkosta ilmoitetaan erikseen.

Utsjoen kunta tiedottaa tapauksesta ja mahdollisista poikkeustoimista lisää myöhemmin.

Lisätiedot:
Heidi Eriksen
Vastaava lääkäri
Puh. 040 1810284

Jos epäilet itselläsi tai lähipiirissäsi koronavirusinfektiota, ota yhteyttä Utsjoen terveyskeskukseen päästäksesi koronavirustestaukseen (arkisin klo 8-16 040 1810285, viikonloppuisin, iltaisin ja arkipyhien aikana 040 1810281).

Koronavirustaudille tyypillisiä oireita ovat muun muassa kuume, yskä, päänsärky, pahoinvointi, ripuli, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus sekä haju- ja makuaistin menetys. Lapsilla oireet voivat olla lieviä ja lyhytkestoisia. Koronavirustaudin oireita ei voi erottaa muiden virustaudin oireista muuten kuin koronavirustestillä.

Lisää tietoa koronavirustilanteesta löydät muun muassa Utsjoen kunnan ja THL:n verkkosivuilta.


Muita uutisia