Utsjoen kunta tukee nuorten työllistymistä myös tänä vuonna – nuorisotyöseteli myönnetään kaikille 2002–2006 syntyneille koululaisille ja opiskelijoille

Seteli on tänä vuonna muutettu nuorisotyöseteliksi, joka on voimassa vuoden loppuun, ei ainoastaan kesätyökaudella. Lisäksi setelin arvoa on nostettu 330 euroon.

Nuorisotyöseteli

 

Utsjoen kunta tukee nuorten työllistymistä myös vuonna 2021. Kunta myöntää nuorisotyösetelin kaikille 2002–2006 syntyneille Utsjoella kirjoilla oleville koululaisille ja opiskelijoille.

Utsjoen kunnassa on aiemmin ollut käytössä 300 euron arvoinen kesätyöseteli. Seteli on tänä vuonna muutettu nuorisotyöseteliksi, joka on voimassa vuoden loppuun, ei ainoastaan kesätyökaudella. Lisäksi setelin arvoa on nostettu 330 euroon.

Nuorisotyösetelin haku tapahtuu hakulomakkeella. Lomakkeen voi ladata omalle koneelle tai hakea kunnantalon keskustoimistosta tai yhteispalvelusta. Nuori voi saada yhden setelin vuoden 2021 aikana, eikä sitä voi siirtää muille.

Setelihakemukset kuluvalle vuodelle tulee toimittaa viimeistään 1.10.2021 mennessä. Hakemukset palautetaan joko postitse:

Utsjoen kunta
Elinkeinotoimi, nuorisotyöseteli
99980 Utsjoki

tai sähköpostitse (viestin otsikoksi ”nuorisotyöseteli”):

johanna.mikkola@utsjoki.fi

Nuorisotyöseteliä hakevalla nuorella on oltava lomaketta täyttäessään jo tieto tulevasta työpaikastaan eli lomaketta ei voi palauttaa ilman työpaikan tarjoavan työnantajan tietoja.

Työpaikka voi olla yhdistyksessä, yrityksessä, Utsjoen kunnassa tai kodin ulkopuolisessa kotitaloudessa (ei siis oma koti tai lähisukulainen). Työpaikka voi olla myös perheyrityksessä pois lukien perheen kotityöt. Työpaikan tulee sijaita Utsjoen kunnan alueella.

Työsuhteen on kestettävä vähintään kolme viikkoa (30 h/vko) ja palkan tulee määräytyä alan työehtosopimuksen mukaan. Palkka sisältää lomakorvauksen. Työnantajalle tulee nuoren työntekijän palkkaamisesta myös omia kustannuksia (tuen määrän ylittävä osa palkasta ja palkan sivukulut).

Myönnetty nuorisotyöseteli postitetaan hakuajan jälkeen hakijoille ja nuori työntekijä luovuttaa setelin työnantajalle viimeistään työsuhteen alkaessa. Nuorisotyöseteliä vastaava summa maksetaan työnantajille jälkikäteen laskua vastaan.

Nuori, toimi näin:

  • Sinun tulee olla 2002–2006 syntynyt, Utsjoen kunnassa kirjoilla oleva koululainen tai opiskelija.
  • Etsi työpaikka itsellesi ja kerro, että sinulla on mahdollisuus saada nuorisotyöseteli Utsjoen kunnalta.
  • Löydettyäsi työpaikan tee nuorisotyösetelihakemus Utsjoen kuntaan.
  • Tee työsopimus ja toimita nuorisotyöseteli työnantajalle.

Löydät lisää tietoa nuorisotyösetelistä, ohjeet työnantajille sekä haku- ja maksatuslomakkeet täältä.

Lisätiedot:

vs. kehittämis- ja elinkeinopäällikkö Johanna Mikkola
johanna.mikkola@utsjoki.fi
0400 151 294


Muita uutisia