Utsjoen valtuusto kokoontuu torstaina 15.12. – seuraa kokousta suorana Youtubesta klo 14 alkaen!

13.12.2022

Utsjoen kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi Uula Tapiola, kunnanhallitusta johtaa Väinö Guttorm

Utsjoen kunnanvaltuusto. Kuva: Studio Borga

Utsjoen kunnanvaltuusto kokoontuu torstaina 15.12. vuoden viimeiseen kokoukseensa.

Valtuuston on määrä käsitellä kunnan vuoden 2023 talousarviota sekä vuosien 2024–2025 taloussuunnitelmia. Näiden yhteydessä kunnanhallitus on esittänyt valtuustolle, että se myöntää sille 250 000 euron lainanottovaltuuden. Lainanottoon on kunnanhallituksen mukaan tarpeen varautua Utsjoen kunnan maksuvalmiuden turvaamiseksi taloudellisen tilanteen ja investointiohjelman mukaisten investointien vuoksi. Sekä Utsjoen kunnan talousarvioon 2023 että taloussuunnitelmaan 2024–2025 voi tutustua tästä.

Valtuusto päättää myös kunnan uuden hallintosäännön hyväksymisestä. Hallintosääntöön esitettyihin muutoksiin voi tutustua tästä. Uuden hallintosäännön on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2023.

Lisäksi valtuusto käsittelee muun muassa Utsjoen kunnan energiansäästösuunnitelmaa sekä kunnan liittymistä Pohjois-Lapin Ruoka Oy:hyn sote- ja sivistystoimen ateriapalveluiden järjestämisessä. Kokouksen koko esityslistaan voi tutustua tästä.

Kunnanvaltuuston kokoukset ovat yleisölle avoimia. Kokousta voikin seurata suorana lähetyksenä Utsjoen kunnan Youtube-kanavalla torstaina 15.12. noin klo 14 lähtien. Kokous tallennetaan ja se on katsottavissa kanavalla myös live-lähetyksen jälkeen. Utsjoen kunta suosittelee, että kokouksia seurataan etänä. Mikäli kunnanvirastolle saapuu yleisöä, heidät ohjataan katsomaan striimiä aulassa olevalta näytöltä.

Kokous tulkataan simultaanitulkkauksena saamen kielestä suomeen. Myös tulkattu tallenne julkaistaan Youtube-kanavalla editoinnin jälkeen.


Muita uutisia