Valtuusto kokoontuu maanantaina 23.10. päättämään kunnanjohtajan viran täytöstä – seuraa kokousta striimistä klo 14 alkaen!

18.10.2023

Utsjoen kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi Uula Tapiola, kunnanhallitusta johtaa Väinö Guttorm

Utsjoen kunnanvaltuusto. Kuva: Studio Borga

Utsjoen kunnanvaltuusto kokoontuu maanantaina 23. lokakuuta.

Valtuusto päättää kunnanjohtajan viran täytöstä. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että virkaan ei suoriteta haastatteluja ja kunnanjohtajaksi valitaan hallintotieteiden maisteri, kunnan nykyinen hyvinvointijohtaja Päivi Kontio. Kontio on antanut virkaan suostumuksensa.

Kunnanhallitus päätyi esittämään valtuustolle Kontiota tehtävään suoraan ilman haastattelua äänin 4–3. Vt. kunnanjohtaja Tanja Lepistö jätti päätöksestä eriävän mielipiteen, sillä hänen mielestään hyvää hallintoa olisi ollut haastatella virkaan kaikki muodollisen kelpoisuuden täyttävät hakijat. Kunnanjohtajan virkaan on ehdolla kaikkiaan 33 henkilöä. Viran jatkettu hakuaika päättyi 29. syyskuuta.

Valtuusto päättää myös muun muassa ensi vuoden tulo- ja kiinteistöveroprosenteista, kunnan liittymisestä Pohjois- ja Itä-Lapin yhteisen työllisyysalueen perustamiseen sekä erityisluokanopettajan viran perustamisesta.

Seuraa kokousta striimistä

Kunnanvaltuuston kokoukset ovat yleisölle avoimia. Kokousta voikin seurata suorana lähetyksenä Utsjoen kunnan Youtube-kanavalla maanantaina 23.10. klo 14 lähtien. Kokous tallennetaan ja se on katsottavissa kanavalla myös live-lähetyksen jälkeen. Kunnanvirastolla kokousta voi seurata aulassa olevalta näytöltä.

Kokous tulkataan simultaanitulkkauksena saamen kielestä suomeen. Myös tulkattu tallenne julkaistaan Youtube-kanavalla editoinnin jälkeen.

TUTUSTU KOKOUKSEN ESITYSLISTAAN

Voit tutustua kokouksen esityslistaan tästä. Kokouspöytäkirja julkaistaan tarkastamisen jälkeen nettisivuillamme.


Muita uutisia