Korona-ajan vierailuohje vuodeosastolle, Dorvuun, Seitakartanoon ja Aspaan

Päivitetty 7.1.2022

Huom! Kaikkien vuodeosastolla vierailevien tulee tällä hetkellä käydä koronatestissä ennen vierailua. Pyydämme vierailijoita ottamaan yhteyttä ennen aiottua käyntiä ja sopimaan testiajan puhelimitse numerosta 040 181 0281. Lisäksi Dorvun ja Seitakartanon vierailijoita suositellaan käymään testissä ennen vierailuja.

_______________________________

Korona-aika on vähentänyt huomattavasti vanhuksille tärkeitä omaisten ja ystävien vierailuja. Koronaturvallisuusohjeet huomioiden haluamme nyt kannustaa omaisia ja läheisiä vierailemaan asumispalvelu- ja hoivayksiköissä.

Utsjoella asumispalvelu- ja hoivayksiköiden vanhukset on rokotettu perus- ja tehosterokotteella COVID-19 virusta vastaan. Myös henkilökunta on rokotettu. Rokote ei kuitenkaan anna 100-prosenttista suojaa tautia vastaan, ja etenkin ikäihmisillä suojateho voi jäädä heikommaksi.

Vierailuohjeilla on tarkoitus sekä varmistaa asukkaiden oikeus pysyä terveenä että myös heidän oikeutensa tavata läheisiään.

Tule vierailulle vain, mikäli sinulla ei ole infektio-oireita!

Vierailuista sovitaan etukäteen yksikön henkilökunnan kanssa:

  • vuodeosasto 040 181 0281
  • tehostetun palveluasumisen yksikkö Dorvu 040 668 2225
  • Seitakartano 040 866 7450
  • Aspa-talo Goahti 040 170 4455

Tässä ohjeessa tarkoitetut epidemian vaiheet voi tarkistaa THL:n verkkosivulta.

Vierailijat, jotka ovat oleskelleet COVID-19 perustason alueella viimeisen 14 vrk aikana:

  • Vierailijan suositellaan käyttävän kirurgista suu-nenäsuojainta koko vierailun ajan, kädet tulee desinfioida ja vierailun aikana on hyvä huolehtia turvavälistä. Lyhyen kahvihetken ajan voi olla käyttämättä maskia.

Vierailijat, jotka ovat oleskelleet COVID-19 leviämisvaiheessa olevalla alueella viimeisten 14 vrk aikana:

  • Suosittelemme, että vierailija käy koronatestissä ennen vierailua (alle 24 tuntia vanha negatiivinen testitulos) tai ottaa kotitestin ennen vierailulle tuloa. Koronatesti on mahdollista tehdä samassa pihapiirissä Utsjoen terveyskeskuksessa (varaa aika testiin arkena puh. 040 181 0285, iltaisin ja viikonloppuisin puh. 040 181 0281). Käytössä on pikatesti, jonka tulos valmistuu 15 minuutissa.
  • Vierailijan tulee käyttää kirurgista suu-nenäsuojainta koko vierailun ajan, desinfioida kädet sekä huolehtia turvavälistä.

Kotilomat ovat sallittuja. Mikäli omainen tulee epidemia-alueelta, suositellaan omaisen koronatestausta ennen kotilomaa. Vuodeosastolta tai asumispalveluyksiköstä poistuessaan asukkaan tulee välttää tapaamasta henkilöitä, jotka ovat viimeisen 14 vuorokauden aikana olleet epidemia-alueilla, jotka ovat mahdollisesti altistuneet COVID-19 virukselle tai joilla on infektio-oireita. Mikäli kenelläkään tulee kotiloman aikana infektio-oireita, pyydämme herkästi hakeutumaan koronatestiin ja ilmoittamaan asiasta henkilökunnalle.

Ohje on voimassa toistaiseksi ja päivitetään epidemiatilanteen mukaan.


Muita uutisia