Ylioppilaiden lakitus 5.6.2021 Utsjoella – Ohjeet lukion opiskelijoille, opettajille sekä uusien ylioppilaiden lähipiirille

19.5.2021

Lapin aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti Lapin sairaanhoitopiirin kunnissa voidaan järjestää ajalla 4.5.–31.5.2021 enintään 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Utsjoen kunnan sivistystoimi on tämän pohjalta päättänyt, että Utsjoen saamelaislukion lakkiaisiin 5.6.2021 voivat tulla paikan päälle lukion opiskelijat ja henkilökunta sekä jokaiselta uudelta ylioppilaalta viisi (5) sukulaista tai tuttavaa.

Tilaisuudessa tulee käyttää maskeja ja todistuksia jaettaessa ei kätellä. Paikalle ei saa tulla, mikäli henkilö on edeltävän 14 vuorokauden aikana matkustanut koronavirusepidemian leviämis- tai kiihtymisvaiheen alueilla Suomessa tai ulkomailla tai ollut lähikontaktissa tällaiseen henkilöön.

Jos ylioppilaat ovat lakkiaisia edeltävän kahden viikon aikana käyneet esimerkiksi pääsykokeissa koronavirustaudin kiihtymis- tai leviämisalueilla, ylioppilaan toivotaan käyvän koronavirustestissä korkeintaan 72 tuntia ennen lakkiaisia. Koronavirustestiin pääsee ottamalla yhteyttä Utsjoen terveyskeskukseen 040 181 0285. Paikalle lakitustilaisuuteen ei saa tulla lievissäkään oireissa.

Altistumisriskien vuoksi yhteislaulua ei suositella. Puheet ja musiikkiesitykset on hyvä järjestää niin, että esiintyjien ja yleisön välimatka on reilu (vähintään kolme metriä), jotta altistumisriski jää mahdollisimman pienemmäksi.

Koska 50 hengen kokoontumisrajoituksen päätös on voimassa 31.5.2021 saakka, nämä koronaohjeet tarkistetaan vielä ennen juhlia. Epidemiatilanteen niin vaatiessa suunnitelmaa voidaan muuttaa tai tilaisuus perua. Mikäli ohjeistukseen tulee muutoksia, niistä tiedotetaan erikseen.

 

Kevätterveisin,

Virpi Veskoniemi

Sivistysjohtaja-rehtori


Muita uutisia