5–11-vuotiaiden lasten koronarokotukset Utsjoen kunnassa

14.1.2022

Utsjoen kunnassa tarjotaan koronarokotuksia 5–11-vuotiaille lapsille. 5–11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta.

Kaikkien 5–11-vuotiaiden lasten huoltajiin on otettu yhteyttä rokotteen antamiseksi. Jos lapsi ei ole vielä saanut koronarokotetta, voi terveydenhoitajilta tiedustella aikoja rokotukseen:

  • Utsjoki–Nuorgam: th Elle Aikio, puh. 040 682 2348
  • Karigasniemi: th Indira Niittyvuopio, puh. 040 758 2076

Lasten rokottamiseksi tarvitaan molempien huoltajien suostumus. Voit tulostaa suostumuslomakkeen tästä.

Lapselle kerrotaan rokotuksesta iänmukaisesti. Lapsen mielipide selvitetään, jos se on hänen ikänsä ja kehitystasonsa huomioiden mahdollista.

Yleisimmät koronarokotteiden haittavaikutukset lapsilla lieviä ja ohimeneviä

Muista maista kertyneen tiedon perusteella yleisimmät haittavaikutukset lapsilla ovat olleet samankaltaisia kuin yli 12-vuotiailla rokotetuilla. Suurin osa haittavaikutuksista on lieviä ja ohimeneviä, esimerkiksi punoitusta ja turvotusta rokotuskohdassa, kuumetta ja päänsärkyä sekä väsymystä, lihassärkyjä ja vilunväristyksiä.

Ottamalla rokotuksen lapsi voi suojata sekä itseään että lähipiiriään koronavirustaudilta ja etenkin sen vakavalta muodolta. Vaikka lapset harvoin sairastuvat vakavaan koronatautiin, sairaalahoitoa vaativa taudinkuva, oireiden pitkittyminen tai jälkitaudit ovat myös lapsilla mahdollisia.

Koronarokotus on kaikille vapaaehtoinen ja maksuton. Lasten ja nuorten koronarokotuksista voi lukea lisää THL:n nettisivuilta.


Muita uutisia