Deanuleagis sámástit -hanke aloittaa saamenkieliset jooga-tunnit netissä – tervetuloa ensimmäiseen joogaan 1.12.!

Jooga-tunnit ovat ilmaisia ja kaikille avoimia.

 

Deanuleagis sámástit -hanke aloittaa viikottaiset saamenkieliset jooga-tunnit netissä. Jooga-tunnit ovat ilmaisia ja kaikille avoimia. Ensimmäinen saamenkielinen netti-jooga pidetään tiistaina 1.12.

Jooga-tunnit ohjaa opettaja Gunvor Guttorm. Hän on koulutettu ashtanga jooga -opettaja, joka on opiskellut lisäksi yin joogaa syventäviin opintoihin saakka. Guttorm on joogannut säännöllisesti, lähes päivittäin, 15 vuotta. Hän on pitänyt jooga-tunteja muun muassa Kautokeinossa Norjassa sekä Jokkmokissa Ruotsissa. Guttorm pitää vuorotellen yin ja ashtanga joogaa, ja molemmat sopivat myös ensikertalaisille.

Yin jooga on rauhallinen ja terapeuttinen jooga-muoto, joka sisältää pitkiä venytyksiä. Yin jooga rauhoittaa sekä kehoa että mieltä. Se sopii erityisesti henkilöille, joilla on lihassärkyjä ja -kireyttä, mielialavaihteluita, väsymystä tai ylivirittyneisyyttä.

Ashtanga jooga taas on dynaaminen joogatyyli, jossa tehdään erilaisia asanoita hengityksen tahdissa.

Tarvitset jooga-tunnille alustan sekä tyynyn. Pukeudu väljiin vaatteisiin, joissa voit liikkua.

Saamenkieliseen netti-joogaan voi osallistua tiistaisin klo 19.45–20.45 Suomen aikaa. Tunnit pidetään 1.12.–22.12.2020 sekä 5.1.–23.2.2021. Kevään aikataulu ilmoitetaan myöhemmin.

Jooga pidetään Zoomin välityksellä, ensimmäiselle tunnille 1.12. pääset tästä. Tuntien linkit julkaistaan joka tiistai hankesivustolla.

Jos et ole ladannut itsellesi Zoomia, ei hätää! Pääset jooga-tunnille suoraan, kun painat Zoomin linkkisivulta ”Join from Your Browser”.

Lue lisää Deanuleagis sámástit -hankkeen toimista, tavoitteista sekä projektihenkilöstöstä hankesivustolta. Voit seurata hankkeen toimintaa myös Facebookissa ja Instagramissa.


Muita uutisia