Ilmoita oppilas saamen kielten etäopetukseen lukuvuodelle 2022–2023 viimeistään 31.3.2022!

17.2.2022

Saamen kielten etäoppilaiden määrä kasvaa – Anni-Sofia Niittyvuopio aloitti hankekoordinaattorina

Saamen kielten etäopetushankkeen henkilöstöä ja opettajia, kuvassa vasemmalta Anni-Sofia Niittyvuopio, Henna Aikio, Hanna Helander, Satu Pieski, Ulla Aikio-Puoskari ja Joni Saijets.

 

Ilmoittautuminen Saamen kielten etäyhteyksiä hyödyntävän opetuksen pilottihankkeen opetukseen lukuvuodelle 2022–2023 on avautunut. Ilmoittautuminen koskee sekä uusia että hankkeen opetuksessa jatkavia oppilaita.

Ilmoittautuminen opetukseen tehdään Hellewi-ilmoittautumisjärjestelmässä 31.3.2022 mennessä. Löydät ohjeet Hellewissä ilmoittautumiseen tästä.

Ilmoittautumisen voi tehdä opetuksen järjestäjä, rehtori tai huoltaja. Kun ilmoittautumisen tekee huoltaja, toivomme huoltajan olevan yhteydessä oppilaan kouluun, ja kertovan oppilaan halukkuudesta ja mahdollisuudesta osallistua saamen kielen etäopetukseen.

Etäopetus on tarkoitettu saamelaisten kotiseutualueen ulkopuolella asuville saamelaisoppilaille

Saamen kielten etäopetushanke tarjoaa saamen kielen (inarin-, koltan- tai pohjoissaamen) perusopetusta tai lukiokoulutusta täydentävää saamen kielen opetusta kaksi viikkotuntia saamelaisten kotiseutualueen kuntien ulkopuolella oleville saamelaisoppilaille. Myös esiopetuksen oppilaat voivat osallistua hankkeen opetukseen. Hanke ei tarjoa opetusta aikuisille.

Saamea ei tarvitse osata entuudestaan osallistuakseen opetukseen. Opetusryhmät muodostetaan jokaiseen saamen kieleen erikseen oppilaiden luokka- ja kielitaso huomioiden. Opetus pyritään järjestämään kielissä ja ryhmissä, joissa on vähintään kaksi oppilasta tai opiskelijaa.

Huomioithan, että jotkut kaupungit (mm. Helsinki, Oulu ja Rovaniemi) järjestävät pohjoissaamen kielen opetusta myös lähiopetuksena. Halutessasi opetukseen, ota yhteys oman koulun rehtoriin tai kaupunkisi kouluvirastoon!

Saamen kielen etäyhteyksiä hyödyntävän opetuksen pilottihanke on Utsjoen kunnan johtama ja Saamelaiskäräjien koordinoima hanke, joka jatkuu 2023 kevätlukukauden loppuun. Hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Hankkeen tavoitteina on tarjota saamen kielten etäyhteyksiä hyödyntävää opetusta saamelaisalueen kuntien ulkopuolella asuville sekä peruskoulun oppilaille että toisen asteen opiskelijoille.

Tulevia tapahtumia

Saamen kielten etäopetushanke järjestää maaliskuun aikana infotilaisuuden opetuksen järjestäjille sekä vanhempainillan etäopetukseen osallistuville ja asiasta kiinnostuneille vanhemmille. Ennakkoilmoittautumista tilaisuuksiin ei vaadita.

 

Saamen kielten etäopetus – tulevaisuuden rakentamista
Infotilaisuus opetuksen järjestäjille
ke 16.3.2021 klo 15.00–16.00
Liittymislinkki: Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Saamen kielten etäopetuksen vanhempainilta ja infotilaisuus etäopetuksesta kiinnostuneille vanhemmille
ke 23.3.2021 klo 18.00–18.30
Liittymislinkki: Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

 

Tervetuloa mukaan saamen kielten etäopetukseen!

 

Lisätietoja:

Anni-Sofia Niittyvuopio
Hankepäällikkö
Utsjoen kunta
040 7012 094
anni-sofia.niittyvuopio@edu.utsjoki.fi

Arla Magga
Hankekoordinaattori
Saamelaiskäräjät, Koulutus- ja oppimateriaalitoimisto
040 6875 989
arla.magga@samediggi.fi


Muita uutisia