Inarin Lapin Vesi Oy tiedottaa: Hyvityksiä Nuorgamin alueen asiakkaille veden keittokehotuksen ajalta

Päivitetty 31.5.2021

Inarin Lapin Vesi Oy tiedottaa:

Nuorgamin alueella oleville Inarin Lapin Vesi Oy:n asiakkaille hyvitetään veden keittokehotuksen ajalta (8.4.–20.5.2021) veden perusmaksu sekä lisäksi viisi (5) kuutiota vesi- ja jätevesimaksusta.

Hyvitys tehdään seuraavaan laskuun.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Paulus Lepistö

puh. +358 40 732 93 15

 

*****

Inarin Lapin Vesi Oy tiedottaa (20.5.):

Toinenkin näyte Nuorgamin ylävesisäiliöltä oli puhdas, joten poistamme veden keittokehotuksen Nuorgamin verkoston alueelta.

Tiedotamme lähiaikoina mahdollisista hyvityksistä keittokehotuksen ajalta Nuorgamin verkoston alueen asiakkaille, kun saamme käsiteltyä asian.

Kiitämme asiakkaita venymisestä poikkeusolojen aikana.

*****

Inarin Lapin Vesi Oy tiedottaa (7.5.):

Ylävesisäiliön näytteessä oli vielä vähäinen määrä E. Colia, mutta verkostosta otetuissa kahdessa näytteessä ei ollut enää.

Veden keittokehotusta pidetään edelleen voimassa, vaikka tilanne on selkeästi paranemaan päin.

Otamme jälleen ensi viikolla uudet näytteet.

Pahoittelemme aiheutunutta häiriötä.

*****

Inarin Lapin Vesi Oy tiedottaa (22.4.):

Poistamme torstaina 22.4. paannejäätä ylävesisäiliön läheisyydessä Nuorgamissa. Polanteen poiston yhteydessä katkeaa kelkkaura kyseiseltä kohdalta ja todennäköisesti puron yli menevä silta hajoaa. Paannejään poistolla pyritään estämään pintavesien pääsyä ylävesisäiliöön.

*****

Inarin Lapin Vesi Oy tiedottaa (21.4.2021):

Alustavien tietojen mukaan ylävesisäiliössä on vieläkin E. Colia, joten keittokehotusta joudutaan jatkamaan. Varavedenjakelua jatketaan entisellään.

Pahoittelemme aiheutunutta häiriötä.

*****

Inarin Lapin Vesi Oy tiedottaa (16.4.2021):

13.4. otetuista vesinäytteistä saatujen alustavien tuloksien mukaan ylävesisäiliössä oli vielä E. Coli -bakteeria, joten joudumme jatkamaan keittokehotusta. E. Coli -bakteeripitoisuus on pienentynyt aiemmasta ja vesi on silminnähden kirkkaampaa. Veden keittokehotuksen poistamista voimme seuraavan kerran tarkastella ensi viikon alussa otettavien vesinäytteiden perusteella. Alustavien tulosten arvioidaan olevan tiedossa keskiviikkona tai torstaina.

Nuorgamin vesiasiakkaille hyvitetään puhtaanveden perusmaksuosuus keittokehotuksen ajalta.

Nuorgamin osalta Inarin Lapin Vedellä on uuden säiliön hankintaneuvottelut menossa Tähän uuteen ylävesisäiliökokonaisuuteen on tarkoitus sisällyttää myös UV-desinfiointi, jolla mahdollisia bakteeriongelmia pystytään estämään.

Pahoittelemme aiheutunutta häiriötä.

******

Inarin Lapin Vesi Oy tiedottaa (8.4.2021):

Tiistaina otetuissa vesinäytteissä on havaittu E.Coli bakteeria. Tästä johtuen Inarin Lapin Vesi Oy antaa veden keittokehotuksen Nuorgamin kylän alueelle. Ruuan valmistuksessa käytettävää vettä ja juomavettä tulee keittää vähintään viisi (5) minuuttia. Peseytymiseen vettä voidaan käyttää normaalisti. Toimitamme kaksi varavesiasemaa Nuorgamin kylälle.

Pahoittelemme aiheutunutta häiriötä ja tiedotamme lisää tilannekuvan parantuessa.

****

Inarin Lapin Vesi Oy tiedottaa (5.4.2021):

Työntekijämme kävi asiakkaan ilmoituksesta maanantaina 5.4.2021 tarkastamassa vedenottamon ja ylävesisäilön Nuorgamin kylässä. Vedenottamon vesi on kirkasta, mutta ylävesisäiliön vedessä on havaittavissa hieman väriä. Säiliöön näyttäisi suotautuvan vettä ympäröivästä maasta ja tämä todennäköisesti aiheuttaa värin vedessä.

Pyrimme ottamaan ylimääräiset vesinäytteet tiistaina 6.4.2021 veden hygieenisyyden varmistamiseksi. Annamme alueelle veden keittosuosituksen, kunnes saamme laboratoriosta näytteiden tulokset.

Edellinen näyte on Nuorgamista otettu 23.2. ja tällöin vesi täytti laatuvaatimukset, vaikka väriä vedessä oli jo silloin.

Tiedotamme lisää viimeistään perjantaina 9.4., jolloin vesinäytteiden tulosten olisi tarkoitus olla valmiit.

Pahoittelemme mahdollista aiheutuvaa haittaa.


Muita uutisia