Keskuskeittiöt haluavat aloittaa kalanhankintayhteistyön paikallisten yrittäjien kanssa – Tule kuulemaan lisää to 15.9. klo 12!

14.9.2022

Utsjoen, Sodankylän ja Inarin keskuskeittiöt ovat tehneet raaka-aineiden yhteishankintaa, ja muun muassa leivät on tilattu yhteishankinnalla. Keittiöt haluavat nyt vahvistaa yhteistyötään ja järjestää yhteishankinnan myös kalan osalta. Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen keskuskeittiö avaa oman tarjouspyyntönsä vuoden kalantarpeesta.

Utsjoen, Sodankylän ja Inarin ammattikalastajille ja ravintolayrittäjille järjestetäänkin torstaina 15.9. klo 12–15 sekä Ivalossa että verkon välityksellä tilaisuus (”Lapin ruoka -työpaja”), jolla halutaan välittää tietoa siitä, kuinka myös pienemmät kalastajat ja tarjouspyyntöjen kanssa kokemattomammat pääsevät paremmin mukaan suurempiin hankintoihin.

Keittiöt toivovat, että alueella kalastuksen ja ravintoloiden keittiöiden parissa työskentelevät osallistuvat palaveriin, jossa tarkoituksena on:

  • neuvoa, kuinka tarjoustenjättöön voi päästä mukaan.
  • miettiä yhdessä keinoja siihen, kuinka kaupalliset ravintolat voisivat tehdä yhteistyötä keskuskeittiöiden kanssa raaka-aineen hankinnassa.
  • pohtia, olisiko Lapin keittiöillä mahdollisuus hyötyä kyttyrälohesta.
  • miettiä, mitä tulisi tehdä, jotta alueen kaloja hyödynnettäisiin jatkossa kestävästi, jotta lähikalaa saataisiin kaikkien halukkaiden ruokalistoille ja jotta kalastuksen ympärille syntyisi uutta yritystoimintaa.

Tilaisuuteen toivotaan osallistujia sekä kolmen kunnan yrittäjistä, keskuskeittiöistä että elinvoimasta.

Utsjoen yrittäjä, ilmoittaudu mukaan tästä!

 

Lisätiedot:
Tanja Lepistö
Elinvoimajohtaja, Utsjoen kunta
0400 151 294
tanja.lepisto@utsjoki.fi


Muita uutisia