Lapin aluehallintovirasto kiristää kokoontumisrajoituksia – Lapissa kielto yli 50 henkilön kokoontumisille 6.1.2021 saakka

Lapin aluehallintovirasto on torstaina 3.12 antanut uudet, aiempaa kireämmät kokoontumisrajoitukset Lapin sairaanhoitopiirin alueelle. Rajoitukset astuvat voimaan maanantaina 7.12.

Aluehallintovirasto katsoo, että tartuntatautilain nojalla annetut kiellot ovat välttämättömiä koronavirusepidemian hillitsemiseksi Lapissa. Virasto on ottanut huomioon muun muassa muualta Suomesta Lappiin suuntautuvan matkailun joulun ja vuodenvaihteen aikana.

Lapin aluehallintovirasto kieltää Lapin sairaanhoitopiirin kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan 50 henkilöä, kunhan niissä noudatetaan ministeriön ja THL:n ohjeita.

Määräys on voimassa 7.12.2020–6.1.2021. Se koskee Enontekiön, Inarin, Kittilän, Kemijärven, Kolarin, Muonion, Pelkosenniemen, Pellon, Posion, Ranuan, Rovaniemen, Sallan, Savukosken, Sodankylän ja Utsjoen kuntia.

Lapin aluehallintoviraston tiedotteen voi lukea kokonaisuudessaan täällä.


Muita uutisia