Nuorten kalastus- ja medialeirillä vielä muutama vapaa paikka – ilmoittaudu mukaan 22.6. mennessä!

20.6.

Leirille mahtuu vielä muutama nuori ja ilmoittautumisaikaa onkin jatkettu 22. päivään asti. Leirille ovat tervetulleita kaikki 12 – 18 -vuotiaat nuoret, joilla on yhteys Utsjokeen tai Tenon vesistöön! 

Saamelaisen kulttuuriperinteen vahvistaminen Tenojokilaaksossa -hanke järjestää yhdessä Deanuleagis sámástit -hankkeen (Interreg Davvi 2020–2022) sekä Utsjoen kunnan vapaa-aikatoimen Kätevästi yhdessä -hankkeen kanssa nuorille saamenkielisen kesäleirin Utsjoella. Leiri järjestetään maanantaista perjantaihin 4.–8.7. päivittäin klo 10–17. Leirillä nuoret pääsevät oppimaan ja kokeilemaan erilaisia perinteisiä kalastusmuotoja sekä muita kalastukseen ja veneilyyn liittyviä toimia. Lisäksi nuoret pääsevät itse kuvaamaan ja editoimaan elokuvia eri aktiviteeteista. Leirin ohjaajina toimivat perinnetiedon ja elokuvaamisen paikalliset asiantuntijat, mm. Niki Rasmus ja Sakari Syvänperä. 

Leirillä kuvataan ja editoidaan elokuvia ammattilaistasoisin välinein, heitetään verkko vesille, perhokalastetaan, perataan ja suolataan kaloja, sauvotaan veneellä, opetellaan lukemaan vettä ja vesiltä pelastautumistaitoja, pidetään hauskaa ja pohditaan, mahtuisiko kaikki tämä yhteen tiktok-videoon! 

 Leirin pääkielenä on pohjoissaame. Kauempaa kunnan alueelta tuleville (Utsjokilaakso, Nuorgam, Karigasniemi) nuorille järjestetään kyyditys Utsjoelle. Leirillä tarjotaan osallistujille päivittäin ruoka ja autetaan tarvittaessa löytämään yösija. Leiri on osallistujille täysin maksuton. Tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin. 

Tervetuloa mukaan! 

Lisätiedot:
Hanketyöntekijä
Anni Ahlakorpi

Saamelaisen kulttuuriperinteen vahvistaminen Tenojokilaaksossa
040 571 9269
anni.ahlakorpi@utsjoki.fi  


Muita uutisia