Saamelaiskäräjien puheenjohtaja vieraili Utsjoella

5.4.2024

Saamelaiskäräjien puheenjohtaja vieraili Utsjoella

Kuvassa Utsjoen kunnanhallituksen pj Väinö Guttorm, kunnanvaltuuston pj Arto Pohjanrinne, puheenjohtaja Pirita Näkkäläjärvi, kunnanjohtaja Päivi Kontio, projektipäällikkö Piia Nuorgam ja avustaja Niina Siivikko.

Saamelaiskäräjien puheenjohtaja Pirita Näkkäläjärvi vieraili Utsjoella 4.4. Vierailu oli toivottu. Lounaalla keskusteltiin monista ajankohtaisista asioista, jotka koskettavat Utsjoen kuntaa ja saamelaisaluetta.

Tapaamisessa keskusteltiin matkailun kehittämisestä ja siihen liittyvistä intressien yhteensovittamisesta erityisesti elinkeinojen näkökulmasta. Maankäytön haasteet matkailun kehittämisessä on tunnistettava, samoin Tenon kalastussäännön vaikutukset Utsjoen taloudelliseen tilanteeseen. Yhdessä mietittiin myös, miten suunnitteilla oleva Lohikeskus saadaan toteutettua.

Saamelaiskäräjien puheenjohtajan vahva viesti oli, että Utsjoen kuntaa kuullaan nyt ja tulevaisuudessa yhteisten intressien saavuttamiseksi. Esimerkiksi saamen etäopetushankkeen vakiinnuttaminen ja saamenkielisten sote-palveluiden turvaaminen ovat tulevaisuudessa erittäin tärkeäitä tavoitteita.

Keskustelu oli erittäin hyvää ja tarkoitus on jatkaa yhteistyötä jatkossakin.


Muita uutisia