Tervetuloa kyläiltoihin kuulemaan Saamelaisen kulttuuriperinteen vahvistaminen Tenojokilaaksossa -hankkeen ajankohtaisista asioista ja kertomaan toiveistasi projektin suhteen!

14.6.2022

Utsjoen kunnassa on käynnistynyt uusi kalastusperinnehanke, joka tuottaa Tenonlaakson lohestusperinteestä helposti käytettävää tietoa koulujen, matkailun sekä muiden sidosryhmien käyttöön

Kuva: KotaCollective

 

Saamelaisen kulttuuriperinteen vahvistaminen Tenojokilaaksossa -hanke järjestää kesäkuussa kaikille avoimet kyläillat Utsjoella, Karigasniemessä ja Nuorgamissa. 

Kyläilloissa kerrotaan Tenon lohestusperinteen taltioimiseen keskittyvästä projektista ja keskustellaan yhdessä siitä, mikä tällaisessa projektissa on tärkeää. Erityisesti haluamme kuitenkin kuulla kyläläisten näkemyksiä ja ajatuksia jo tehdyistä ja suunnitteilla olevista toimista sekä mahdollisia toiveita hankkeeseen liittyen.

Tarkoituksena on, että Saamelaisen kulttuuriperinteen vahvistaminen Tenojokilaaksossa -hankkeen tuloksena Tenon lohestusperinteestä syntyy eri muodoissa taltioitua, helposti löydettävää ja käytettävää tietoa koulujen, matkailun sekä muiden sidosryhmien käyttöön. 

Projekti muun muassa taltioi ja tuottaa lohestusperinteestä aineistoa, selvittää mahdollisuuksia perustaa Utsjoelle Tenon lohestusperinnekeskus, kokoaa Tenonlaakson olemassa olevia paikannimistöjä, täydentää niitä tarvittaessa ja selvittää paikannimistön esittämistapoja sekä järjestää yhdessä Deanuleagis sámástit -hankkeen (Interreg Davvi 2020–2022) sekä Utsjoen kunnan vapaa-aikatoimen Kätevästi yhdessä -hankkeen kanssa nuorille tarkoitetun kalastus- ja medialeirin. 

Lämpimästi tervetuloa kyläiltoihin: 

  • Nuorgamiin, Nuorgamin koulun monitoimitilaan maanantaina 20.6. klo 18!
  • Utsjoelle, Utsjokisuun koulun monitoimitilaan tiistaina 21.6. klo 18!
  • Karigasniemelle, Karigasniemen koulun monitoimitilaan keskiviikkona 22.6. klo 18! 

Tilaisuuksissa on kahvitarjoilu.

Lisätietoja: 

Piia Nuorgam
Projektipäällikkö
040 353 9264
piia.nuorgam@utsjoki.fi 

Anni Ahlakorpi
Hanketyöntekijä
040 571 9269
anni.ahlakorpi@utsjoki.fi 

 

Utsjoella on keväällä käynnistynyt kalastusperinnehanke 1 Utsjoella on keväällä käynnistynyt kalastusperinnehanke Utsjoella on keväällä käynnistynyt kalastusperinnehanke 2


Muita uutisia