THL:n ohje koronarokotejärjestyksistä muuttui - muutoksella ei vaikutuksia Utsjoella

11.3.2021

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on muuttanut suosituksiaan: AstraZeneca Covid-19 koronavirusrokote käy myös yli 70-vuotiaille. Tästä syystä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on tehnyt uuden ohjeistuksen rokotusjärjestyksestä. Rokotukset tullaan kohdentamaan jatkossa ikäperusteisesti ensin yli 70-vuotiaisiin, porrastettuna korkeimmasta iästä alaspäin. Kun kaikki 70 vuotta täyttäneet on rokotettu, jatketaan riskiryhmään kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotuksia.

Lapin sairaanhoitopiirin alueella pidetään voimassa jo annetut rokotusajat, jotka on annettu alle 70-vuotiaille riskiryhmään kuulumisen perusteella. Jatkossa uusia aikoja tullaan antamaan ikäperusteisesti porrastettuna vanhimmasta nuorimpaan 70 vuoden ikään saakka, jonka jälkeen voidaan jatkaa alle 70-vuotiaiden riskiryhmään kuuluvien rokotuksia.

Utsjoen kunnassa alle 70-vuotiaiden riskiryhmärokotusajat on jo jaettu, eikä suositus aiheuta muutoksia rokotusohjelmaan Yli 70-vuotiaihin rokotusvuorossa oleviin otetaan yhteyttä, kun lisää rokotteita saadaan kuntaan.


Muita uutisia