Ulkokuntosali Utsjoelle -hanke etsii talkoolaisia ja rahoittajia

22.6.2022

Nuorisohankeäänestyksen voittaja: Ulkokuntosali Utsjoelle

Utsjoen keväinen nuorisohankeäänestys sai aivan huikean suosion, sillä alle 29-vuotiaiden ääniä annettiin uskomattomat 106 kappaletta! Koulut toteuttivat äänestyksiä ahkerasti oppitunneilla ja mainostettiinpa äänestystä radiossa saakka. Voiton vei lähes puolet äänistä rohmunnut (61 ääntä) ”Ulkokuntosali Utsjoelle”. Toiseksi jäi ”Grillikota oleskeluun Karigasniemelle” 29 äänellä.

 

Hankkeen suunnittelu käynnissä

Valtuusto hyväksyi 21.6. kokouksessaan Ulkokuntosali Utsjoelle -hankkeen. Ulkokuntosalin suunnittelu on aloitettu jo tätä aiemmin, ja tarkoitus on edetä hankkeen kanssa mahdollisimman ripeästi. Hankkeen suunnittelu tehdään mahdollisimman huolellisesti, jotta ulkokuntosali varmasti palvelee parhaiten ja monipuolisesti käyttäjiään.

Ulkokuntosalin suunniteltu sijainti on Ailigas-talojen välissä katoksen alla. Ulkokuntosalia varten tilataan monipuolisesti kuntoilulaitteita. Lisäksi kuntosalin katos koristellaan ja kuntosalin yhteyteen on tarkoitus liittää myös saamenkielistä liikuntasanastoa ja perinnetietoa. Kuntosalin yhteyteen suunnitellaan ja rakennetaan myös penkkejä ajanviettoa varten.

 

Talkoolaisia ja rahoittajia etsitään

Jo nyt hankkeen suunnitteluvaiheessa kartoitamme mahdollisia innokkaita paikallisia yhteistyökumppaneita mukaan mahdollistamaan hankkeen toteutus. Etsimme erityisesti paikallisia yhdistyksiä ja yrityksiä tukemaan hanketta joko talkootöin tai rahallisella avustuksella. Tukea tullaan tarvitsemaan reilusti, sillä 35 prosenttia hankkeen kustannuksista tulee kattaa talkootöillä tai yksityisellä rahoituksella. Nyt jos koskaan paikallisten apua siis tarvitaan, jotta hanke saadaan toteutumaan!

Talkootöin on tarkoitus kattaa muun muassa kuntosalilaitteiden kasaus, katoksen koristelu, liikuntasanaston ja perinnetiedon keräys sekä istumapaikkojen rakennus, suunnittelu ja kuljetus. Olisitko kenties sinä tai yhdistyksesi mahdollisesti halukas auttamaan näissä?

 

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä:

Janne Mustonen, vapaa-aikasihteeri, janne.mustonen@utsjoki.fi, p. 0400 319 852

Siiri Uino, ÄRM-hankekoordinaattori, siiri.uino@utsjoki.fi, p. 040 544 2058

Jenni Pulska, hankeneuvoja, jenni.pulska@pll.fi, p. 040 124 5180


Muita uutisia