Utsjoen koronatesteissä ei ole todettu uusia tartuntoja – lauantaina tietoon toisella paikkakunnalla otettu yksi positiivinen näyte

Kunnan alueella ei ole ollut uusia altistumisia viime maanantain 17.8. jälkeen tähän tartuntaketjuun liittyen.

Lauantaina 22.8. Utsjoella terveyskeskuksen vuodeosaston potilaista ja terveyskeskuksen henkilökunnasta otetuissa koronatesteissä ei todettu yhtään uutta positiivista näytettä.

Sen sijaan lauantaina tuli tieto yhdestä uudesta positiivisesta näytteestä, joka oli otettu aikaisemmin viikolla toisella paikkakunnalla.

Nyt Utsjoen tartuntaketjussa on todettu yhteensä seitsemän (7) positiivista näytettä: kolme (3) osaston potilailla, kaksi (2) henkilökunnalla ja kaksi (2) ulkopaikkakuntalaisella omaisella.

Utsjoen kunnan alueella ei ole ollut uusia altistumisia viime maanantain 17.8. jälkeen tähän tartuntaketjuun liittyen. Altistuneet on kartoitettu ja ovat karanteenissa.

Lisätiedot:

Heidi Eriksen
Vastaava lääkäri
Puh. 040 1810284

Vuokko Tieva-Niittyvuopio
Kunnanjohtaja
Puh. 0400 933 754

Jos epäilet itselläsi tai lähipiirissäsi koronavirusinfektiota, ota yhteyttä Utsjoen terveyskeskukseen päästäksesi koronavirustestaukseen (arkisin klo 8-16 040 1810285, viikonloppuisin, iltaisin ja arkipyhien aikana 040 1810281).

Koronavirustaudille tyypillisiä oireita ovat muun muassa kuume, yskä, päänsärky, pahoinvointi, ripuli, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus sekä haju- ja makuaistin menetys. Lapsilla oireet voivat olla lieviä ja lyhytkestoisia. Koronavirustaudin oireita ei voi erottaa muiden virustaudin oireista muuten kuin koronavirustestillä.

Koronatartuntojen vaikutuksista kunnan terveyspalveluihin voit lukea täältä.

Lisää tietoa koronavirustilanteesta löydät muun muassa Utsjoen kunnan, Lapin sairaanhoitopiirin ja THL:n verkkosivuilta.


Muita uutisia