Tiedoksi muutokset Utsjoen terveyspalveluissa koronatartuntojen vuoksi

Kunnassa esiintulleiden koronatapausten vuoksi terveyspalveluissa on joitain muutoksia elokuun aikana.

Utsjoen vuodeosastolla on todettu kaksi koronavirustartuntaa. Ensimmäinen tartuntatapaus todettiin vuodeosastolla maanantaina 17.8. ja toinen tiistaina 18.8. Vuodeosaston potilaat ja henkilökunta on testattu ja altistuneiden osalta päätetty karanteenitoimista.

Tartuntojen vuoksi Utsjoen terveyspalveluissa on joitain muutoksia elokuun aikana.

Terveyskeskuksen tiloissa ei tehdä potilastyötä 31.8. asti. Lääkärinvastaanotot hoidetaan elokuun loppuun asti puhelimitse tai etäyhteydellä. Hengitystieinfektio-oireiset hoidetaan sille erikseen varatussa tilassa, jossa otetaan myös koronavirus- ja muut kiireelliset tutkimukset. Terveyskeskukseen voi edelleen olla yhteydessä puhelimitse ja potilaan tarvitsema hoito järjestetään.

Laboratorio toimii vain ajanvarauksella. Ajanvarausaikoja ei anneta 31.8. asti.

Karigasniemen terveystalolla toiminta jatkuu normaalisti. Karigasniemen lääkärinvastaanotot hoidetaan etäyhteydellä ja puhelimitse.

Kotisairaanhoito ja kotipalvelu toimivat normaalisti.

Kouluterveydenhoitaja on tavattavissa koululla.

Fysioterapeutti tekee kotikäyntejä ja normaalisti Karigasniemen vastaanottopäivän.

Psykiatrinen sairaanhoitaja tekee kotikäyntejä ja on tavoitettavissa puhelimitse 040 749 4216.

Hammaslääkärin vastaanottopäivä 26.8. on peruttu ja hammaslääkäri on seuraavan kerran tavattavissa 2.9.

Seitakartanossa, Dorvussa, Aspassa ja vuodeosastolla on vierailukielto.

Lisätiedot:
Heidi Eriksen
Vastaava lääkäri
Puh. 040 1810284

Jos epäilet itselläsi tai lähipiirissäsi koronavirusinfektiota, ota yhteyttä Utsjoen terveyskeskukseen päästäksesi koronavirustestaukseen (arkisin klo 8-16 040 1810285, viikonloppuisin, iltaisin ja arkipyhien aikana 040 1810281).

Koronavirustaudille tyypillisiä oireita ovat muun muassa kuume, yskä, päänsärky, pahoinvointi, ripuli, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus sekä haju- ja makuaistin menetys. Lapsilla oireet voivat olla lieviä ja lyhytkestoisia. Koronavirustaudin oireita ei voi erottaa muiden virustaudin oireista muuten kuin koronavirustestillä.

Lisää tietoa koronavirustilanteesta löydät muun muassa Utsjoen kunnan, Lapin sairaanhoitopiirin ja THL:n verkkosivuilta.


Muita uutisia