Utsjoen kunta muistuttaa uimahallin sekä liikunta- ja kuntosalien kävijöitä koronaturvallisuuskäytännöistä – kuntosaleilla viiden henkilön kävijärajoitus

Päivitetty 10.1.2022

Utsjoen kunta muistuttaa laajalti heikentyneen koronatilanteen vuoksi kaikkia yleisiä liikuntatiloja käyttäviä koronaturvallisuuskäytännöistä.

Utsjoen kunnan kuntosaleja voi käyttää viisi henkilöä kerrallaan. Kuntosalit ovat tiloiltaan niin pieniä, että niihin ei mahdu kovin montaa ihmistä kerrallaan niin, että turvavälit toteutuisivat. Pyydämme kaikkia liikuntatilojen käyttäjiä huomioimaan kävijärajoituksen ja mahdollistamaan näin turvallinen liikuntahetki kaikille.

Lapin aluehallintovirasto on kieltänyt Lapin maakunnan kuntien alueella kaikki yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa ajalla 23.12.2021–22.1.2022. Tämä koskee myös sisäliikuntapaikkoja. Lisäksi aluehallintovirasto edellyttää, että tiloja on käytettävä niin, että lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Päätöksen voi lukea kokonaisuudessaan aluehallintoviraston nettisivuilla. Tartunnan riskiä voi sisäliikuntapaikoissa alentaa esimerkiksi kasvomaskin käytöllä ja turvaväleillä. Myös tilojen tuulettamisesta kannattaa huolehtia.

Uimahalliin ja liikunta- ja kuntosaleille ei saa tulla lievissäkään koronavirusinfektioon viittaavissa oireissa. Jos sinulla on jonkinlaisia oireita, hakeudu omaehtoiseen karanteeniin ja testiin (puh. 040 682 2348). Muista pitää liikkuessasi turvaväli muihin, mielellään pari metriä. Huolehdi hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Puhdista laitteet ja välineet hyvin sekä ennen että jälkeen käytön. Suosittelemme käyttämään liikuntatiloissa maskia.

Edellä mainittujen toimien lisäksi Utsjoen kunta suosittaa liikuntasaleja käyttäviä urheiluseuroja pitämään kirjaa vuoroille kulloinkin osallistuvista henkilöistä sekä kuntosalien käyttäjiä merkitsemään salien vihkoihin nimensä, käyntipäivämäärän sekä kuntosalilla vietetyn kelloajan. Myös uimahallissa kirjataan kävijät. Listaustoimet helpottavat mahdollisten koronavirusinfektioiden altistusten jäljitystyötä.

Löydät lisää tietoa koronavirustilanteesta koronaturvallinenlappi.fi-sivustolta sekä Utsjoen tilanteesta, koronatestauksista ja -rokotuksista kunnan koronasivustolta.


Muita uutisia