Utsjoen Lumo – kulttuuriviikko on nyt ohi ja se oli oikea menestys!

Ohcejohka Šearrá – Utsjoen Lumo kulttuuriviikko keräsi Onnelan törmän täyteen festivaalivieraita. Kävijöitä Onnelan törmällä oli n. 500 koko tapahtumapäivän aikana. Karigasniemen festivaaleja vietettiin 70 festivaalivieraan voimin ja Nuorgamin konsertista nautti kanssamme reilut 60 henkilöä.

Ensi vuoden kulttuuriviikon suunnittelutyö on käynnissä. Kulttuuriviikko järjestetään, mikäli sille saadaan rahoitus. Ensi kesänä tarkoituksena on nostaa esiin musiikin lisäksi myös runo- ja elokuvataidetta. Mikäli rahoitus järjestyy, Onnelan törmän musiikkifestivaalin lisäksi järjestämme saamenkielisen runofestivaalin Pulmankijärvellä ja elokuvafestivaalin Karigasniemellä. Myös Utsjoen kunnan saamenkieliset paikannimet tulevat olemaan esillä kulttuuriviikon aikana.

Utsjoen kunta kiittää lämpimästi kaikkia yhteistyökumppaneita ja vapaaehtoisia toimijoita. Ilman yhteistyökumppaneita ja vapaaehtoisia emme olisi pystyneet näin laajaa ja onnistunutta kulttuuriviikkoa järjestämään. Kiitos kaikille esiintyjille, mukana olleille paikallisille yrityksille, Pohjolan Osuuspankille, Inergialle, Sámi Siidalle, Saamelaiskäräjien elokuvakeskus Skábmalle ja musiikkikeskukselle, Taiteen edistämiskeskukselle, Utsjoen Kuohu ry:lle sekä Karigasniemen kyläyhdistykselle.

Toivottavasti nähdään taas ensi kesänä!

 

Lisätietoja:

Kaisa Tapiola-Länsman

kaisa.tapiola-lansman@utsjoki.fi

0400 319 852

 

Roosa Suonpää

roosa.suonpaa@utsjoki.fi

040 841 7280


Muita uutisia