Utsjoen naapurikunnan Karasjoen koronatilanne on huonontunut – Utsjoen kuntalaisia suositellaan välttämään Karasjoella asiointia sekä hakeutumaan lievissäkin oireissa testiin

8.11.2021

Utsjoen naapurikunnan Karasjoen (Norjan puolella) koronatilanne on viime viikkoina huonontunut. Karasjoen kunnan tämänpäiväisen tiedotteen mukaan kunnassa on jo 38 ihmistä eristyksissä koronavirusinfektion vuoksi (tilanne 8.11.) Noin puolet sairastuneista on kahdesti rokotettuja.

Utsjoen kunta suosittelee välttämään Karasjoella asiointia mahdollisuuksien mukaan. Rokottamattomia tai osittaisen rokotussuojan saaneita Karasjoella oleskelleita suositellaan käymään tulotestissä Utsjoen kuntaan palatessa ja toisessa testissä 3–5 vuorokauden kuluttua paluusta. Tämä väliaika suositellaan käyttämään maskia kaikessa kodin ulkopuolisessa asioinnissa sekä huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta. Säännöllisesti rajan yli kulkevia (esim. työn vuoksi) suositellaan käymään testissä noin kerran viikossa. Kaksi rokotusannosta saaneet oireettomat eivät tarvitse käydä testissä.

Sen sijaan lievissäkin koronavirusinfektioon sopivissa oireissa on hakeuduttava testiin niin pian kuin mahdollista. Tämä koskee myös kahdesti rokotettuja. Töihin, kouluun tai päiväkotiin ei pidä mennä oireisena.

Karigasniemellä voi varata ajan koronavirustestiin puh. 040 758 2076, terveydenhoitaja Indira Niittyvuopio. Utsjoella koronavirustestausta tehdään Utsjoen terveyskeskuksessa, ajanvaraus arkena puh. 040 181 0285 sekä iltaisin ja viikonloppuisin puh. 040 181 0281. Utsjoen kunnassa on käytössä pika-antigeenitesti, jonka tulos valmistuu 15 minuutissa.

Lisäksi kaikkia muistutetaan yleisistä koronaturvallisuusohjeista:

  • Muista turvavälit
  • Käytä maskia mm. kaupassa käydessä
  • Huolehdi käsihygieniasta
  • Jos sinulla on infektioon viittaavia oireita tai sairastut, hakeudu Covid-19-testiin

 

Jos et vielä ole ottanut koronavirusrokotetta, voit varata ajan puh. 040 758 2076 tai puh. 040 758 2073! Koronavirusrokote on turvallinen ja suojaa hyvin vakavalta koronavirusinfektiolta.

 

8.11.2021
Heidi Eriksen, tartuntatautilääkäri


Muita uutisia