Utsjoen terveyskeskus palaa vähitellen normaaliin toimintaan, osa rajoituksista pysyy voimassa

31.8.2020

Utsjoen terveyskeskuksen toiminta palautuu hiljalleen normaaliksi. Kunnan terveyspalveluissa on kuitenkin edelleen joitain rajoituksia.

  • Terveyskeskuksen vastaanotto- ja laboratoriotoiminta jatkuvat normaalisti. Laboratorioon pääsee vain ajanvarauksella.
  • Kotisairaanhoito, neuvola, kouluterveydenhoito, fysioterapia ja psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotot toimivat normaalisti. Fysioterapiaryhmiä ei aloiteta vielä, niiden aloittamisesta tiedotetaan erikseen.
  • Hammaslääkärin palvelut jatkuvat syyskuun viimeisellä viikolla normaalisti ajanvarauksella.
  • Vierailukielto on voimassa terveyskeskuksen vuodeosastolla, Seitakartanossa, Dorvussa ja ASPA-koti Goahtissa toistaiseksi.
  • Saattohoidossa olevien potilaiden luona voi vierailla 1–2 vierasta kerrallaan. Vierailijoiden tulee noudattaa tarkasti hoitohenkilökunnan antamia ohjeita hygieniasta ja suojautumisesta. Käynti vuodeosastolle on tällöin terveyskeskuksen pääoven kautta.
  • Terveyskeskuksessa asioidessa on huolehdittava hyvästä käsihygieniasta ja käytettävä edelleen kirurgista suu-nenäsuojainta!

Jos epäilet itselläsi tai lähipiirissäsi koronavirusinfektiota, ota yhteyttä Utsjoen terveyskeskukseen päästäksesi koronavirustestaukseen (arkisin klo 8–16 040 1810285, viikonloppuisin, iltaisin ja arkipyhien aikana 040 1810281).

Koronavirustaudille tyypillisiä oireita ovat muun muassa kuume, yskä, päänsärky, pahoinvointi, ripuli, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus sekä haju- ja makuaistin menetys. Lapsilla oireet voivat olla lieviä ja lyhytkestoisia. Koronavirustaudin oireita ei voi erottaa muiden virustaudin oireista muuten kuin koronavirustestillä.

Lisää tietoa koronavirustilanteesta löydät muun muassa Utsjoen kunnan, Lapin sairaanhoitopiirin ja THL:n verkkosivuilta.


Muita uutisia