Utsjoen uudeksi kunnanjohtajaksi Päivi Kontio

29.11.2023

Utsjoen tuore hyvinvointijohtaja Päivi Kontio on viihtynyt Suomen pohjoisimmassa kunnassa jo 10 vuotta: ”Täällä on oma rauha ja hyvä tekemisen meininki”

Päivi Kontio on Utsjoen uusi kunnanjohtaja. Kuva: Minna Saastamoinen / Studio Borga

Utsjoen uudeksi kunnanjohtajaksi on keskiviikkona 29.11. valittu Päivi Kontio.

Kunnanvaltuusto valitsi Kontion virkaan äänin 12–3. Hakija Sami Jalonen sai kunnanjohtajan vaalissa kolme ääntä.

Utsjokelainen Päivi Kontio on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri ja työskentelee tällä hetkellä kunnan hyvinvointijohtajana. Hän kiitti valtuuston jäseniä luottamuksesta tuoreeltaan piipahtamalla kokouksessa valintansa jälkeen.

– Silloin kun minut valittiin hyvinvointijohtajan tehtävään, lupasin tehdä kaikkeni, jotta olen luottamuksen arvoinen. Saman lupauksen annan tässä teille. Tiedän, ettei meistä kukaan voi yksin muuttaa laivan kulkusuuntaa, siihen tarvitaan ihan kaikkien apua ja yhteen hiileen puhaltamista. Sitä kohti mennään ja siitä lähdemme yhdessä tekemään tätä työtä, Kontio lausui.

Utsjoen kunnanjohtajan virkaan oli ehdolla kaikkiaan 32 hakijaa sekä suostumuksensa antanut Kontio. Virkaan haastateltiin kuusi henkilöä. Kunnanjohtajan valintaprosessin tähänastisesta etenemisestä voi lukea lisää aiemmasta tiedotteestamme.

Utsjoen kunnanjohtajan virka tuli haettavaksi, kun kunnanjohtajana toiminut Taina Pieski siirtyi elokuussa Saamelaismuseo Siidan museonjohtajaksi.

KOKOUSPÖYTÄKIRJA LUETTAVISSA

Valtuuston kokouksen pöytäkirja julkaistaan tarkastamisen jälkeen nettisivuillamme.

KOKOUSTALLENNE KATSOTTAVISSA

Valtuuston kokoukset striimataan ja ne ovat katsottavissa sekä suorana lähetyksenä että jälkikäteen tallenteena Utsjoen kunnan Youtube-kanavalla. Sekä alkuperäinen että tulkattu tallenne julkaistaan kanavalla editoinnin jälkeen.


Muita uutisia