Utsjoen valtuusto kokoontuu torstaina 27.10. – seuraa kokousta suorana Youtubesta klo 14 alkaen!

25.10.2022

Utsjoen kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi Uula Tapiola, kunnanhallitusta johtaa Väinö Guttorm

Utsjoen kunnanvaltuusto. Kuva: Studio Borga

Utsjoen kunnanvaltuusto kokoontuu torstaina 27.10. Valtuuston on määrä päättää muun muassa kunnan vuoden 2023 tulo- ja kiinteistöveroprosenteista sekä erilaisten lisämäärärahojen myöntämisestä.

Lisäksi valtuusto tekee päätöksen Utsjoen kunnan ruokapalveluiden järjestämisestä 1.1.2023 alkaen, kun Lapin hyvinvointialue aloittaa toimintansa. Hankintalain mukaan esimerkiksi kunnan keskuskeittiö ei voi tuottaa ruokahuollon palveluja sekä kunnan että hyvinvointialueen palveluyksiköihin, vaan toiminta on yhtiöitettävä. Kunnanhallitus on esittänyt valtuustolle, että Utsjoen kunta lähtee mukaan Sodankylän kunnan perustamaan Pohjois-Lapin Ruoka Oy:hyn. 

Voit tutustua valtuuston kokouksen esityslistaan tästä.

Kunnanvaltuuston kokoukset ovat yleisölle avoimia. Kokousta voikin seurata suorana lähetyksenä Utsjoen kunnan Youtube-kanavalla torstaina 27.10. noin klo 14 lähtien. Kokous tallennetaan ja se on katsottavissa kanavalla myös live-lähetyksen jälkeen. Utsjoen kunta suosittelee, että kokouksia seurataan etänä. Mikäli kunnanvirastolle saapuu yleisöä, heidät ohjataan katsomaan striimiä aulassa olevalta näytöltä.

Kokous tulkataan simultaanitulkkauksena saamen kielestä suomeen. Myös tulkattu tallenne julkaistaan Youtube-kanavalla editoinnin jälkeen.


Muita uutisia