Elinkeinotoimen tiedote Utsjoen yrityksille asiakasturvallisuudesta COVID-19 epidemian aikana

Utsjoella todettiin torstaina 26.11. uusi koronavirustartunta. Mahdolliset altistuneet on nyt kartoitettu ja asetettu karanteeniin. Useita ihmisiä on testattu liittyen tähän tapahtumaan, mutta onneksemme uusia tartuntoja ei ole ainakaan perjantaiaamuun 27.11. mennessä todettu.

Tapauksen yhteydessä on tullut ilmi, miten vaikeaa asiakaspalveluissa asioivien ihmisten on muistaa tarkkoja ajankohtia käynneilleen. Tästä syystä kehotammekin yrityksiä, joissa on vähintään 15 minuuttia kestäviä asiointeja ja asiakaspalvelutilanteita, kirjaamaan ylös asiakkaiden yhteystiedot ja käynnin ajankohdan riittävällä tarkkuudella. Kirjaamisen tulee kuitenkin tapahtua siten, että asiakas tietää, mihin tarkoitukseen hänen yhteystietojaan käytetään ja kuinka kauan niitä säilytetään. Käytännöllä voidaan nopeuttaa ja helpottaa mahdollisten koronavirusinfektioiden altistusten jäljitystyötä ja altistusriskiin joutuneiden asiakkaiden tavoittamista.

Käytäntö voi olla yksinkertaisimmillaan sitä, että esimerkiksi lounasajan laskutusasiakkaat lisäävät nimensä perään saapumisensa kellonajan ja muut asiakkaat kirjaavat nimensä ja puhelinnumeronsa erilliselle lomakkeelle tai vaikkapa maksukuittinsa taakse (tarkka ajankohta löytyy silloin kuitista). Palveluntuottaja tallentaa kyseisen päivän tiedot suljettavaan kirjekuoreen, joka hävitetään sen jälkeen, kun kymmenen päivän varoaika on kulunut.

Kukin yritys ja yrittäjä löytää varmaan parhaan ja joustavimman tavan toimia tässä ikävässä asiassa asiakasturvallisuutta ja tietosuojaa kunnioittaen.

Laitathan yrityksesi käytänteet välittömästi kuntoon, nujerretaan korona yhdessä!

Lisäinfoa ja tulostettavaa materiaalia löydät osoitteesta www.koronaturvallinenlappi.fi sekä tietoa Utsjoen ajantasaisesta tilanteesta täältä.

Parhain terveisin,

Johanna Mikkola, vs. kehittämis- ja elinkeinopäällikkö


Muita uutisia