Ilmoita oppilas saamen kielten etäopetukseen lukuvuodelle 2024–2025 7.4.2024 mennessä!

15.3.2024

Ilmoita oppilas saamen kielten etäopetukseen lukuvuodelle 2024–2025!

Ilmoita oppilas Saamen kielten etäyhteyksiä hyödyntävän opetuksen pilottihankkeen lukuvuoden 2024–2025 opetukseen 7.4.2024 mennessä. Ilmoittautuminen koskee sekä uusia että hankkeen opetuksessa jatkavia oppilaita. Ilmoita oppilas opetukseen Hellewi-ilmoittautumisjärjestelmässä.

Mikä opetus ja kenelle?

Etäopetushanke tarjoaa saamen kielen (inarin-, koltan- tai pohjoissaamen) perusopetusta tai lukiokoulutusta täydentävää saamen kielen opetusta 2 vt. Myös esiopetuksen oppilaat voivat osallistua hankkeen opetukseen. Opetus on tarkoitettu saamelaisoppilaille ja -opiskelijoille, jotka asuvat saamelaisten kotiseutualueen kuntien ulkopuolella ja joiden perheen tai suvun kieli on joku Suomessa puhutuista saamen kielistä (inarinsaame, koltansaame tai pohjoissaame). Saamea ei tarvitse osata entuudestaan osallistuakseen opetukseen. Hanke ei tarjoa opetusta aikuisille.

Kuka voi ilmoittaa?

Ilmoittautumisen voi tehdä opetuksen järjestäjä, rehtori tai huoltaja. Kun ilmoittautumisen tekee huoltaja, toivomme huoltajan olevan yhteydessä oppilaan kouluun ja kertovan oppilaan halukkuudesta ja mahdollisuudesta osallistua saamen kielen etäyhteyksiä hyödyntävään opetukseen.

Ilmoittautumisen jälkeen?

Ilmoittaja saa vahvistusviestin sähköpostiin. Opetukseen osallistumisesta sovitaan oppilaan kotikunnan kanssa ilmoittautumisajan päätyttyä. Tämän jälkeen alkaa opetusryhmien ja saamen opetuksen lukujärjestyksen laadinta yhteistyössä koulujen kanssa. Opetusryhmät muodostetaan jokaiseen saamen kieleen erikseen oppilaiden ikä- ja kielitaso, lukujärjestys sekä koulukuljetukset mahdollisimman hyvin huomioiden. Opetus järjestetään kielissä ja ryhmissä, joissa on vähintään kaksi oppilasta tai opiskelijaa.

Huomioithan, että jotkut kaupungit (mm. Helsinki, Oulu ja Rovaniemi) järjestävät pohjoissaamen kielen opetusta myös lähiopetuksena. Halutessasi opetukseen, ota yhteys oman koulun rehtoriin tai kaupunkisi kouluvirastoon!

Ilmoita oppilas opetukseen

Ilmoittautumisohjeet

Saamen kielten lukuvuosikoulutuksia ja eritasoisia lyhytkoulutuksia järjestää Saamelaisalueen koulutuskeskus, joka tarjoaa ainoana ammatillisena oppilaitoksena saamen kielten ja kulttuurin koulutusta Suomessa. Tutustu oppilaitoksen koulutustarjontaan!

Tulevia tapahtumia

Saamen kielten etäopetuksen vanhempainilta ja infotilaisuus etäopetuksesta kiinnostuneille vanhemmille

Ke 20.3.2024 klo 18.00–19.00

Liittymislinkki: Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

 

Lukiolaisten ilta opiskelijoille ja heidän huoltajilleen

Ke 27.3.2024 klo 18.00–19.00

Liittymislinkki: Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Tervetuloa mukaan saamen kielten etäopetukseen! 

Lisätietoja:

Laura Ylinampa, vs. hankepäällikkö
Utsjoen kunta
laura.ylinampa@edu.utsjoki.fi
040 701 2094

Anne Olli, hankekoordinaattori
Saamelaiskäräjät
anne.olli@samediggi.fi
040 687 5989

https://www.saamenetaopetus.com/

https://samediggi.fi/toiminta/koulutus-ja-oppimateriaali/

 


Muita uutisia