Keksi Utsjoen uudelle kielikeskukselle nimi ja voita 100 euron lahjakortti!

Deanuleagis sámástit -hankkeen järjestämään nimikilpailuun voi osallistua 14.12.2020–10.1.2021.

 

Deanuleagis sámástit -hanke järjestää nimikilpailun Utsjoen uudelle kielikeskukselle.

”Deanuleagis sámástit” on kaksivuotinen (2020–2022) Interreg Nord -hanke, jonka yhtenä päätarkoituksena on perustaa Utsjoelle saamen kielikeskus. Kielikeskustoiminnalla on pitkät juuret Norjan puolen Saamenmaalla, mutta Suomessa ei saamen kielikeskuksia vielä ole.

Utsjoen kielikeskukseen on suunnitteilla monenlaisia kielipalveluita ja -toimintaa. Tarkoituksena on, että kielikeskus tarjoaisi muun muassa monikielisyysneuvontaa sekä kunnan virkamiehille apua saamen kielilain toteuttamisessa. Keskus koordinoi saamenkielistä vapaa-ajantoimintaa äidin- ja vieraskielisille sekä kehittelee uudenlaisia saamen kielen käyttöareenoita ja oppimismetodeja. Kielikeskus tekee tiivistä rajatylittävää yhteistyötä muiden kielikeskusten kanssa. Kielikeskus perustetaan Utsjoen kylän Ailigas-keskukseen.

Deanuleagis sámástit -hanke toivoo kilpailuun erityisesti nimiehdotuksia, jotka jollain tavalla pohjautuvat Tenonlaakson saamen kieleen ja perimätietoon.

Kilpailuaika on 14.12.2020–10.1.2021. Kilpailun voittaja palkitaan 100 euron lahjakortilla Sámi Duodjiin. Voittajan valitsevat Deanuleagis sámástit -hankkeen työntekijät.

Lähetä nimiehdotuksesi ja yhteystietosi viimeistään 10. tammikuuta sähköpostilla hankkeen tiedottaja-tuottajalle osoitteeseen aletta.lakkala@utsjoki.fi!

Lisätiedot:

Aletta Lakkala, tiedottaja-tuottaja

aletta.lakkala@utsjoki.fi

puh./WhatsApp +358 40 186 7152

 

Lue lisää Deanuleagis sámástit -hankkeen toimista, tavoitteista sekä projektihenkilöstöstä hankesivustolta.


Muita uutisia