Ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä todettiin koronatartunta tiistaina Utsjoella

Tapaus ei liity Utsjoen terveyskeskuksen tartuntaketjuun, vaan on osa eteläsuomalaista tartuntaketjua.

Utsjoella on todettu tiistaina 25.8. uusi positiivinen COVID-19-näyte. Näyte otettiin Utsjoen terveyskeskuksessa maanantaina 24.8. ulkopaikkakuntalaiselta henkilöltä.

Tapaus ei liity Utsjoen terveyskeskuksen tartuntaketjuun, vaan on osa eteläsuomalaista tartuntaketjua.

Tartunnan saanut henkilö on eristetty. Kaikki altistuneet on kartoitettu, tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

Vastaava lääkäri Heidi Eriksen muistuttaa kuntalaisia tässä tilanteessa hyvästä käsihygieniasta, turvaväleistä sekä kasvomaskisuosituksesta julkisissa paikoissa, joissa ei ole mahdollista noudattaa riittäviä turvavälejä.

Lisätiedot:

Heidi Eriksen
Vastaava lääkäri
Puh. 040 1810284

Vuokko Tieva-Niittyvuopio
Kunnanjohtaja
Puh. 0400 933 754

Jos epäilet itselläsi tai lähipiirissäsi koronavirusinfektiota, ota yhteyttä Utsjoen terveyskeskukseen päästäksesi koronavirustestaukseen (arkisin klo 8–16 040 1810285, viikonloppuisin, iltaisin ja arkipyhien aikana 040 1810281).

Koronavirustaudille tyypillisiä oireita ovat muun muassa kuume, yskä, päänsärky, pahoinvointi, ripuli, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus sekä haju- ja makuaistin menetys. Lapsilla oireet voivat olla lieviä ja lyhytkestoisia. Koronavirustaudin oireita ei voi erottaa muiden virustaudin oireista muuten kuin koronavirustestillä.

Koronatartuntojen vaikutuksista kunnan terveyspalveluihin voit lukea täältä.

Lisää tietoa koronavirustilanteesta löydät muun muassa Utsjoen kunnan, Lapin sairaanhoitopiirin ja THL:n verkkosivuilta.


Muita uutisia