Utsjoella todettu perjantaina yksi uusi koronavirustartunta – kaikki tällä viikolla todetut kolme tapausta liittyvät samaan tartuntaketjuun

Utsjoella on todettu perjantaina 4.12. yksi uusi koronavirustartunta.

Myös torstaina 3.12. Utsjoella todetut kaksi positiivista pika-antigeenitestiä on varmistustestauksessa todettu positiivisiksi. Toinen näistä tartunnoista on ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä.

Kaikki tällä viikolla todetut kolme tapausta liittyvät Utsjoen viime viikkoiseen tartuntaan. Henkilöt ovat olleet karanteenissa ja heidät on nyt asetettu eristykseen. Uusia altistumisia ei ole tapahtunut.

Lisätiedot:

Heidi Eriksen

Vastaava lääkäri

Puh. 040 181 0284

 

Vuokko Tieva-Niittyvuopio

Kunnanjohtaja

Puh. 0400 933 754

 

Jos epäilet itselläsi tai lähipiirissäsi koronavirusinfektiota, ota yhteyttä Utsjoen terveyskeskukseen päästäksesi koronavirustestaukseen (arkisin klo 8–16 040 181 0285, viikonloppuisin, iltaisin ja arkipyhien aikana 040 181 0281).

Koronavirustaudille tyypillisiä oireita ovat muun muassa kuume, yskä, päänsärky, pahoinvointi, ripuli, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus sekä haju- ja makuaistin menetys. Lapsilla oireet voivat olla lieviä ja lyhytkestoisia. Koronavirustaudin oireita ei voi erottaa muiden virustaudin oireista muuten kuin koronavirustestillä.

Lisää tietoa koronavirustilanteesta löydät muun muassa Utsjoen kunnanLapin sairaanhoitopiirin ja THL:n verkkosivuilta.


Muita uutisia